Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Johan Palmér och Jenny Rosencrantz slår ett slag för hållbarhet. Kollegan Bengt Wiktorén kunde inte närvara vid intervjutillfället. Bild: Jerry Carlsson
Johan Palmér och Jenny Rosencrantz slår ett slag för hållbarhet. Kollegan Bengt Wiktorén kunde inte närvara vid intervjutillfället. Bild: Jerry Carlsson

Deras digitala mötesplats ska skapa en renare planet

Miljöengagemanget förde dem samman för ett år sedan. Nu lanserar Halmstadbördiga Johan Palmér, Jenny Rosencrantz och Bengt Wiktorén den globala miljöplattformen Sustainable mPact.
– Vi vill göra de förändringar som krävs för att skapa en mer hållbar värld, säger Johan Palmér.

Miljöengagemanget har Johan Palmér burit med sig sedan barnsben.

– Så länge jag kan minnas har jag haft en passion för hållbarhet. Redan när jag var fem, sex år hade jag en magkänsla att vi människor lever fel och att vi måste göra något för att rädda planeten, säger han.

Pop som kommunikationsverktyg

2015 började han använda popmusiken som kommunikationsverktyg för att nå ut med miljöbudskapet till den breda massan.

– Under varumärket Sustainable Soundtracks började jag att testa min idé för bland annat privatpersoner, marknadsföringspersoner och organisationer inom hållbarhetssektorn.

2018 fick Johan Palmér en inbjudan till ett stort hållbarhetsevent i Tokyo och samma år gjorde han en spelning i samband med Earth day i Dallas, Texas.

Johan Palmér träffade Jenny Rosencrantz av en ren slump i Tylösand förra sommaren.

– Jag jobbade som livräddare på stranden och Johans bägge söner gick Livräddarnas kurs Nippers. Jag och Johan började prata och snart kom vi fram till att vi hade det stora intresset för hållbarhet som en gemensam nämnare. Vi sågs några gånger och sedan bestämde vi oss för att börja jobba ihop, säger Jenny Rosencrantz.

Mixen av Johans musikaliska bakgrund och Jennys tidigare yrkeserfarenhet inom affärsutveckling mynnade till slut ut i företaget Sustainable mPact.

– Vi vill skapa en global och digital mötesplats för hållbarhet som även inkluderar olika former och konst och kultur. Plattformen ska samla hela hållbarhetsrörelsen mot ett gemensamt mål – en mer hållbar värld, säger Johan.

Plattformen vänder sig till såväl privatpersoner som företag, forskare och organisationer.

– Nu vill vi se resultat och inte bara höra en massa löst snack om vad man skulle kunna göra för att rädda planeten och mänskligheten. Det är genom att korsbefrukta olika kompetenser som vi till slut kan göra skillnad, säger Jenny.

”Agenda 2030 är vårt ramverk”

Plattformen utgår från FN:s globala hållbarhetsmål.

– Agenda 2030 består av totalt 17 globala mål för hållbar utveckling och det är kring dessa mål som vi bygger företagets struktur och affärsmodell. Agenda 2030 är vårt ramverk, säger Jenny.

Plattformens affärsmodell bygger bland annat på en intäktström via partnerskap med större och mindre bolag samt prenumerationer.

Plattformen har testats i ett pilotprojekt.

– Nu befinner vi oss i en fas där vi har prövat konceptet och vi inser att plattformen kommer att fylla ett mycket viktigt tomrum. Vi har fått ett väldigt bra gensvar från både företag och privatpersoner i Sverige och utomlands. Nu kör vi igång på allvar, säger Johan.

Hur långt tror ni att ni har kommit om ett år?

– Jag tror att vi kommer att befinna oss i en fas med kraftig tillväxt och att människor tycker att plattformen är ett intressant och attraktivt redskap för att nå hållbarhetsmålen, säger Johan Palmér.

Fler lokala näringslivsnyheter hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!