Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Bertil Ericson/TT

Butikskedja begärdes i konkurs – men kanske klarar sig

Väskbutikskedjan Accent har länge dragit med ekonomiska problem och begärdes under måndagen i konkurs sedan situationen förvärrats på grund av corona. Kedjan har en butik på Brogatan i Halmstad. Nu har dock hoppet väckts igen. En möjlighet till finansiering kan ha uppstått och konkurshotet kan avvärjas, enligt tidningen Market.

Venue Retail Group, VRG, har drivit 115 butiker i Norden och har cirka 420 medarbetare. Bolaget äger bland annat väskbutikerna Accent. Den senaste tiden har dock försäljningen gått dåligt. Deras satsning på e-handel gick sämre än förväntat och lönsamheten i butikerna har fallit.

I november förra året ansökte och beviljades bolaget en företagsrekonstruktion för att få bukt med ekonomin. Man meddelade då att man skulle skära i kostnaderna genom att lägga ner olönsamma butiker och minska på personalen i butikerna, men det har alltså inte hjälpt. Försäljningsbortfallet som kommit på grund av coronakrisen uppges ha varit droppen som fick bägaren att rinna över.

Under måndagen lämnade bolaget in en konkursansökan till Stockholms tingsrätt, rapporterar branschtidningen Habit.

Under tisdagen kom dock en oväntad vändning. Branschtidningen Market var under dagen i kontakt med Stockholms tingsrätt och det fanns då inget beslut om konkurs. Det visade sig senare att bolaget kan ha hittat en möjlighet till finansiering och har krävt att tingsrätten väntar med konkursbeslutet.

”Styrelsen i Venue Retail Group AB har informerats om att det finns en finansiering som innebär att Bolaget inte längre är på obestånd”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Fler lokala näringslivsnyheter hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här