Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Boris Lennerhov uppmärksammas för sitt framgångsrika styrelsearbete i Hembergs Trädgårdsprodukter.  Bild: Sanna Tedeborg
Boris Lennerhov uppmärksammas för sitt framgångsrika styrelsearbete i Hembergs Trädgårdsprodukter. Bild: Sanna Tedeborg

Boris Lennerhov kan vinna Guldklubban

Boris Lennerhov, vd för Gekås, uppmärksammas nu i en helt annan roll. Som Hembergs Trädgårdsprodukters styrelseordförande får han ta emot Hallands nominering till Årets Guldklubba 2020.

Det är stiftelsen Guldklubban, instiftat av Styrelseakademin Sverige samt konsult- och revisionsbolaget Deloitte, som står bakom utnämningen.

– Jag blev aningen överraskad, men självklart känns det mycket hedrande att bli nominerad. Det har varit fantastiskt spännande och kul att få ha varit med på det framgångsrika familjeföretagets resa i bortåt 25 år, säger Boris Lennerhov.

Han satt som ordförande i Hembergs Trädgårdsprodukter fram till 2011 då familjeföretaget såldes till koncernen STC Greenfood.

– Det gick helt fel med de nya ägarna. Det gick faktiskt så dåligt att det förekom diskussioner om att avveckla verksamheten, säger Boris Lennerhov.

”Gjorde comeback som ordförande”

2015 återgick Hembergs i privat ägo och ett år senare blev Boris Lennerhov delägare och gjorde comeback som ordförande i bolaget.

När de nya ägarna köpte tillbaka bolaget låg omsättningen på cirka 70 miljoner kronor. Fyra år senare landade den på 160 miljoner kronor.

”Fokus här var ju självklart inte att det gick fel med de nya ägarna, utan att den ordförande som funnits med innan försäljningen av Hembergs tog rollen och genomförde ett återköp som gjorde företaget till ett lönsamt halländskt bolag igen”, säger Anita A’son-Strandahl, ordförande i Styrelseakademin Halland, i ett pressmeddelande.

Den halländska nomineringsgruppen går årligen igenom halländska företag som arbetar aktivt genom sina styrelser. Nomineringsgruppen söker företag med långsiktigt god utveckling eller bolag som har gjort en anmärkningsvärd turn-around.

Vinnarna av Guldklubban tillkännages den 30 november.

Fler lokala näringslivsnyheter hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här