Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Bendt Bil får fransk touch: ”Kommer att satsa våldsamt”

I bagaget har Bendt Bil sitt resultatmässigt bästa år någonsin och familjen Johansson, med vd Bengt-Erik Johansson i förarsätet, verkar inte släppa på gasen. Bilhallen har nu säkrat kontrakt med två nya bilmärken och bygger ut sin anläggning på Sannarp ytterligare.

BMW, Mini, Opel och övriga bilmärken på Bendt Bil kommer att få sällskap av Peugeot och Citroen. Vd Bengt-Erik Johansson bekräftar att det nu blir en fransk satsning.

– Oui! Det blir spännande att kunna ta ytterligare ett kliv med Peugeot och Citroën.

Bendt Bil på Kristinehedsvägen är sedan tidigare återförsäljare för Opel, ett märke som tillhör samma generalagent (KW Bruun) som Peugeot och Citroën vilket gör att Bengt-Erik Johansson ser många synergieffekter.

– Märkena är paketerade olika, men har många likheter. Det är samma beställningssystem, garantisystem och garantihandläggning.

LÄS MER: Chockbesked för Sannarps Bil – tvingas sluta sälja Peugeot

Bilhall byggs ihop med bilåtervinningen

En annan uppsida, enligt Johansson, är märkenas transportbilsprogram.

– Vi kommer att satsa våldsamt på transportsidan. Halmstad är en tillväxtort som växer med 1 500 personer per år och det kommer inte bli färre hantverkare. Nu kommer vi att kunna erbjuda tre transportbilsmärken i stället för ett.

Utökningen av bilmärken sker samtidigt som Bendt Bil genomför en investering i fastigheten på 30 miljoner kronor. Satsningen inkluderar bland annat en ny bilåtervinning på baksidan av fastigheten. För att få plats med de två franska märkena kopplas den befintliga bilhallen ihop med bilåtervinningen.

LÄS MER: Bendt Bil satsar stort på återvinning

– Vi förlänger vår nuvarande bilhall med 21 meter, säger Bengt-Erik Johansson som hoppas ha byggnationen klar någon gång under 2022.

– Alla bygglov och sådant är klart, men det är covid, materialbrist och komponentbrist så det är lite svårt att veta exakt när.

”Overkligt bra” fjolår

På taket av anläggningen planeras även för en hektar solceller. Stora satsningar alltså, men i ryggen har Bendt Bil flera lönsamma år där 2021 slog nytt rekord resultatmässigt.

– Det gick overkligt bra. Resultatet 2020 var 17 miljoner, det var rekord. 2021 blir resultatet över 30 miljoner kronor, det är bästa året någonsin.

Kontraktet med de franska nyförvärven Peugeot och Citroën börjar gälla direkt men det blir med en mjukstart. Utökningen medför att Bendt Bil siktar på att anställa en handfull nya medarbetare.

Läs mer

Fler lokala näringslivsnyheter hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!