Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Ages Machining i Unnaryd. På orten finns även Ages Casting. Bild: HP Arkiv

Ages varslar 50 anställda

Industriföretaget Ages varslar 50 medarbetare om uppsägning till följd av coronaviruset. Hur varslet slår mot anläggningarna Ages Machining och Ages Casting i Unnaryd är oklart.

Ages-koncernen gick ut med ett pressmeddelande på fredagsförmiddagen:

”Ages åtgärder, som berör flertalet av våra medarbetare, omfattar i huvudsak kortsiktig permittering med stöd av statliga stödinsatser men även ett sammanlagt varsel i koncernen om uppsägning av ca 50 medarbetare”.

Hittills har Ages kunnat bedriva sin verksamhet utan störningar, men under den gångna veckan har ett flertal av företagets största kunder, däribland Volvo, stängt ner sin produktion till följd av coronapandemin.

Behöver anpassa sin verksamhet

”Detta har medfört en tydlig justering av orderingången på kort men även på lite längre sikt varför Ages produktionsenheter omgående behöver anpassa sin verksamhet genom både permanent och temporär minskning av personalstyrkan”, skriver Ages i sitt pressmeddelande.

Med anledning av de stora kundtappen måste Ages genomföra förändringar i form av en minskad personalstyrka. Åtgärder omfattar alltså huvudsakligen permittering av anställda, men samtidigt har 50 medarbetare i koncernen varslats om uppsägning.

Ages är en av Hyltes största privata arbetsgivare. Koncernen har ännu inte gått ut med hur många anställda som berörs vid Ages Casting och Ages Machining. Företaget har även filialer i bland annat Falkenberg och Värnamo.

Varsel vid samma tid 2019

Ages två bolag i Unnaryd har sedan ett antal år tillbaka en uttalad strategi att producera komponenter med högt tekniskt innehåll i stora volymer till främst fordonsindustrin.

För ett år sedan varslades 50 av totalt 350 anställda inom Unnarydsenheterna, men då var orsaken stora investeringar i automatproduktion och att företaget haft en nedgång i försäljningen av delar till dieselmotorer för fordonsindustrin.

LÄS MER: Ages metallgjuteri i Unnaryd varslar 50

Efter de fackliga förhandlingarna var det dock något färre, 38 personer som fick lämna sina jobb.

HP har försökt få kommentarer från Anders Magnusson, vd för Ages Industri, och Tobias Espmark, vd för Ages i Unnaryd. Dock utan resultat.

Fler lokala näringslivsnyheter hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här