Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

24Halmstad lägger ned – bolaget i konkurs

Bolaget bakom nyhetssajten 24Halmstad har ansökt om konkurs. Efter fem år lägger konceptet 24Sverige, som profilerat sig som lokala "gratisnyheter", ned. Anledningen är att det inte varit ekonomiskt gångbart.

På nyhetssajtens hemsida beskriver 24Sveriges VD, Jeanette Lindström, att det ekonomiska förutsättningarna för att göra gratisjournalistik inte längre är hållbara, varpå bolaget ansökt om konkurs. "Marknaden är tuff och det är en stor bransch i gungning", säger Lindström till hemsidan. Redaktioner som levererat nyheter för 24:an i Halmstad, Falkenberg och Varberg berörs. Vad HP erfar är det mindre än en handfull journalister.

24Sverige startade under hösten 2014 i Kalmar. Ett halvår senare expanderade bolaget med sajter för bland annat Halmstad, Malmö och Blekinge.

2017 satsade man ytterligare och öppnade på flera orter i Sverige, men året därpå meddelade delägaren Mittmedia att de inte kunde vara med och satsa längre. Det, i kombination med att 24Sverige inte uppfyllde de kriterier som krävdes för ett ekonomiskt mediestöd, gör att bolaget nu ansökt om konkurs.

Som ett sista steg att försöka rädda verksamheten undersökte bolaget ett möjligt samarbete med Bonnier (som köpt upp Mittmedia), men inte heller de såg det gångbart att producera journalistik gratis.

"Tyvärr ligger inte våra gratis lokala nyheter i linje med deras affärsstrategi", säger Jeanette Lindström.

Fler lokala näringslivsnyheter hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här