Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Robert Eriksson
Bild: Robert Eriksson

15 miljoner till projekt för coronadrabbade anställda

I april konstaterades Halland vara det sjunde värst drabbade länet av pandemin i Sverige, räknat till andelen varslade. Högskolan i Halmstad har nu fått 15 miljoner kronor från europeiska socialfonden till sitt projekt ”Kompa Halland” som ska mildra konsekvenserna av coronakrisen.

Det är Högskolan i Halmstad tillsammans med Region Halland, de halländska kommunerna och TEK Kompetens som står bakom samverkansprojektet ”Kompa Halland”. Projektet startade i början av juni och har påbörjat sitt arbete med ett tiotal företagare. Det finns utöver det ett 30-tal företag med cirka 1 000 medarbetare som har visat intresse sedan projektstarten.

Syftet enligt Nasim Oveissi, kompetensutvecklare på TEK kompetens, är att företagare och deras anställda ska styrka sin position på den coronadrabbade arbetsmarknaden. Projektet ska på bästa sätt ta tillvara på de kompetenser och resurser som finns i Halland.

– Målet är att involvera 100 företag som leder till att 2000 personer kommer att få individuell kompetensutveckling. Det är personer som är permitterade, varslade eller anställda vid ett företag som är ekonomiskt utsatt.

Större delar av näringslivet i Halland är involverat i projektet vilket ska ge det ett starkt genomslag. Nasim Oveissi påpekar även vikten av arbetet för att Halland ska kunna gå stärkt ur krisen.

– Vi ser att behovet är stort och att det finns många företagare där ute som är intresserade av att delta. Det är fantastiskt roligt att se, säger hon.

”Kompa Halland” ska pågå till och med augusti 2022.

Fler lokala näringslivsnyheter hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här