Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Lina salomonsson/arkiv

Årets hallänning ska koras

Marknadsföreningen i Halland instiftar ett nytt pris, Årets hallänning.
– Det är hög tid att vi hyllar en person som har gjort en särskilt god insats för det halländska näringslivet, säger Canita Dagård, vd för föreningen.

Priset Årets skåning har delats ut sedan i mitten på 1960-talet.

– Då måste man ju faktiskt ställa sig frågan varför det inte har funnits i vårt län tidigare. Det finns så många framgångsrika hallänningar som betyder mycket för Halland och som bör uppmärksammas. Vi ventilerade frågan i styrelsen och kom fram till att vi skulle instifta utmärkelsen, säger Canita Dagård.

Årets hallänning ska ha gjort god pr för Halland och verkat offentligt. Kandidaterna ska ha en verksamhet som når ut till en bred allmänhet och ha en bred folklig förankring.

– Alla som vill har möjlighet att nominera en kandidat. Därefter kommer vår styrelse utse tre kandidater som vi tycker sticker ut lite extra. En proffsjury, bestående av framstående näringslivsprofiler, kommer sedan att utse en vinnare.

Priset kommer att delas ut i samband med Frukostgalan den 19 december.

– Vi har redan fått in många förslag. Det finns ett stort intresse och det är vi naturligtvis mycket tacksamma för, säger Canita Dagård.

Fler lokala näringslivsnyheter hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här