Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Hallå där, Johan Dahlström...

... på Dramalogen i Halmstad, som annonserat på Blocket efter cyklar till ett integrationsprojekt.

Vad ska du ha cyklarna till?

- Vi driver flera projekt för nyanlända flyktingar och har märkt att de har svårt att ta sig till våra aktiviteter. Jag vet också att många känner sig isolerade på flyktingförläggningarna, så det här med att kunna förflytta sig betyder mycket. Min tanke är att samla ihop så många cyklar som möjligt och skänka dem.

Vad är det för aktiviteter ni ordnar för flyktingarna?

- Det är många olika saker, men språkcaféet är nog det mest populära. Då kommer ofta 50-60 personer. Vi lagar mat ihop och försöker lära ut lite svenska. Det hade varit roligt om fler Halmstadbor ville komma dit. Vi träffas varje onsdag mellan 17 och 20 i Dramalogens lokaler på Stockenbergsgatan. Vi jobbar också med musik och dans. En av kulturens styrkor är ju att man kan umgås och känna gemenskap utan att tala samma språk.

Har du fått någon respons på din annons?

- Ja, över förväntan! Folk erbjuder inte bara cyklar utan också allt från barnvagnar till sparkcyklar. Annonsen har bara legat ute några dagar, så jag hoppas på ännu mer.

Du är själv nyinflyttad till Halmstad. Vad tycker du är viktigt för att man ska känna sig välkommen i en ny stad?

- Det är just det här med att hitta ett sammanhang, som man kan känna sig trygg i. För mig har Dramalogen blivit ett sådant sammanhang, där jag träffar andra konstskapare och får möjlighet att utvecklas.