Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hallandstrafiken-trio som vill förändra företagens resvanor: Andreas Almquist, Marie Skoglund och Christoffer Stenström (ansvarig digitala kanaler). Bild: Adam Ihse
Hallandstrafiken-trio som vill förändra företagens resvanor: Andreas Almquist, Marie Skoglund och Christoffer Stenström (ansvarig digitala kanaler). Bild: Adam Ihse

Hållbart resande med Hallandstrafikens nya tjänsteportal

Under pandemin uppmanade Hallandstrafiken till att inte resa med dem i onödan. Nu är det omvända förhållandet som gäller. När arbetsplatserna välkomnar sina medarbetare igen är det också dags att locka tillbaka resenärerna. Och återigen skifta fokus till de stora frågorna, miljö och hållbarhet.

Därför vänder sig nu Hallandstrafiken direkt till både arbetsgivare och arbetstagare i en satsning på företagslösningar som uppmuntrar till att inte ta bilen mer än nödvändigt.

Portal och app gör jobbet

Hållbarhet ses alltmer som en hygienfaktor för att vara en attraktiv arbetsgivare.

Och att resor i tjänsten är en viktig del i det arbetet är ingen hemlighet.

– Därför är vi genuint stolta över vår nya företagsportal, säger Andreas Almquist, vd för Hallandstrafiken.

– Lösningen tror vi kommer att sänka tröskeln för företag att ställa om till ett mer hållbart resande. Att få upp ögonen för tåg och buss som ett sätt att både sänka kostnader och minska klimatavtrycket.

LÄNK: Läs mer om Hallandstrafikens hållbara lösningar för företag

I Hallandstrafikens riktade satsning mot företag finns två centrala delar. Det ena är företagsportalen där företaget registrerar sig gratis och på ett smidigt sätt kan beställa sina företagsresor. Den andra är betallösningen Allpay i appen. Den gör det möjligt att samla alla medarbetares resor på en faktura, med en tydlig resespecifikation.

– Det brukar vara uppskattat bland löneadministratörerna, förklarar Andreas.

Gekås erbjuder rabatterat pris till personalen

Kattis Abrahamsson, personalansvarig på Gekås.
Kattis Abrahamsson, personalansvarig på Gekås.

En av Hallandstrafikens företagskunder är Gekås i Ullared. Kattis Abrahamsson är personalansvarig där och har goda erfarenheter av företagslösningarna. Hon menar att Hallandstrafiken har gjort det möjligt för Gekås att underlätta för sina medarbetare att ta sig till arbetet via kollektivtrafiken.

– Det är tack vare det förmånliga personalerbjudandet till våra anställda. Vi har genom företagsportalen enkelt kunnat administrera deras busskortshantering och erbjuda månadsvis dragning på lönen till ett rabatterat pris, säger hon.

Utmana dig själv

Marie Skoglund är företagssäljare på Hallandstrafiken. Hon är entusiastisk inför möjligheterna att förändra vanor och beteenden med de nya företagstjänsterna.

– Jag tycker att vi gör en modig satsning. Och vi söker de företag som är moderna och öppna för att göra en förändring. Jag ska få dem jag möter att utmana sig själva och inse att tjänstetåg eller tjänstebuss är ett alternativ vid många resor. Bilen är bra, men inte alla dagar.

Så blir du företagskund

Att vara företagskund hos Hallandstrafiken är helt gratis. Allt du behöver göra är att registrera ditt företag på Företagsportalen på hallandstrafiken.se. Hör gärna av dig till Marie Skoglund, om du har några funderingar. På mail ([email protected]) eller telefon (0767–70 78 44).