Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Gyllene Tider intar Ullevi i sommar

22 000 platser räckte inte. Intresset för Gyllene Tiders sommarturné är så stort att bandet nu bestämt sig för att spela på Ullevi i sommar.Vi vet inte om det blir utsålt, men det spelar ingen roll för det blir magiskt ändå, säger Per Gessle.

Den 5 juli inleder Gyllene Tider sin nya återföreningsturné. 19 konserter är inbokade under sommaren, och den 12 juli har en spelning på Slottsskogsvallen i Göteborg stått med i kalendern. Tills nu. De 22 000 platserna till konserten har sålt slut. Nu väljer Gyllene Tider att gå upp en nivå. 12 juli intar Gyllene Tider scenen på Ullevi.

- Jag trodde faktiskt aldrig att det skulle hända igen. Vi spelade på Ullevi 2004 och det var den största musikaliska upplevelse jag varit med om. Så att det skulle ske igen, det trodde jag aldrig, säger Micke "Syd" Andersson, trummis i Gyllene Tider.

Svårt att slå

Det var nio år sedan som Gyllene Tider senast var ute på återföreningsturné. Den turnén gick under namnet "GT25" och sågs totalt av närmare en halv miljon svenskar. Men det blir svårt att slå den här gången, tror Per Gessle.

- Man kan inte förutsätta någonting egentligen. När vi bestämmer oss för att åka på turné så kan vi inte veta hur stort det blir. Sommaren 2004 var verkligen helt unik och den är nog svår att slå. Men att vi skulle stå på Ullevi igen var verkligen inget vi räknat med, säger Per Gessle, och fortsätter: - Men det ska bli jättekul. Det är något speciellt med Ullevi. Vi har en fantastisk relation med Göteborg, med hela västkusten egentligen.

Förra gången bandet spelade på Ullevi dök nästan 59 000 personer upp, men sedan dess har arenan byggts om för att kunna ta in mer publik. När Bruce Springsteen var på besök förra året slogs nytt publikrekord med 66 561 besökare, men enligt arenachefen Jonas Georgsson har Ullevi en kapacitet på 75 000 besökare.

TT Spektra: Läge för publikrekord alltså?

- Det hade så klart varit häftigt. Men det är omöjligt att spekulera i. Och det är trots allt upp till publiken, säger Micke "Syd" Andersson.

Bandets nya album "Dags att tänka på refrängen" släpps den 24 april.