Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

"Vi har inte fester". Kristoffer Johansson och Paul Barath, ordförande för Unga- och vuxna Kris, hoppas kunna lugna grannarnas oro under en informationsträff i gamla Mickedalahallen.

Grannar oroade över Kris flytt till Mickedala

Kris flytt till Mickedala har fått närboende att reagera. Det finns en oro för att den helnyktra organisationen ska ha fester.

- De har ingen koll på vår verksamhet. Vi har inte fester, säger Kristoffer Johansson, ordförande i Unga Kris.

Kris (Kriminellas revansch i samhället) bjuder nu in de närboende på Mickedala till en informationsträff. På kvällen om två veckor kommer grannarna att kunna få svar på sina frågor på plats i den tomma butikslokalen, som enligt planerna ska renoveras med hjälp av 1,2 miljoner kronor från Arvsfonden.

En liknande träff hölls när organisationen flyttade in på Lokföraregatan. Där har grannsämjan varit god.

Kristoffer Johansson ber alla med frågor att höra sig till föreningen, eller någon av de myndigheter som de samarbetar med.

Han förstår att det kan finnas en oro och en okunskap kring vad Kris står för. Men han försäkrar att såväl ungdomar som vuxna i organisationen är städade, helnyktra och tar helt avstånd från kriminalitet.

Det ryktas om en namninsamling på Mickedala för att hindra flytten. Men parterna är överens och HFAB tvekar inte över att skriva ett nytt kontrakt.

- Vi har haft dem som hyresgäster i flera år och det har fungerat alldeles utmärkt, säger boinflytandechef, Helene Blomberg.