Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nya lokaler. Barn- och ungdomsnämndens ordförande Tove Bergman (MP) berättar att Getingeeleverna ska få undervisning på Plönninge från och med torsdag.

Getinge högstadium flyttar till Plönninge

De 335 eleverna på Getingeskolans årskurser 6-9 får från och med torsdag i nästa vecka undervisning på Plönninge.

Halmstads kommun har slutit avtal med Region Halland om att få hyra undervisningslokaler på Plönninge under ett läsår.

– Jag har i dag på barn- och ungdomsnämndens vägnar beslutat att hyra lokalerna på Plönninge. Fastighetskontoret kommer sedan att formellt teckna hyresavtal och förhandla om hyran, sade Tove Bergman (MP), ordförande i nämnden vid en presskonferens på fredagen.

I början av nästa vecka fortsätter undervisningen av de 335 elever som evakuerats från högstadiedelen på Getingeskolan på olika ställen.

– Måndag och tisdag kommer eleverna att vara bland annat på Halmstads arena, på Ön, på rådhuset och Halmstads högskola där de får undervisning i allt från språk, historia, geografi till idrott, berättar förvaltningschef Pauline Broholm Lindberg.

Onsdagen får eleverna ägna åt självstudier och på torsdag är det inflyttning i de nya lokalerna på Plönninge.

Som HP tidigare skrivit har kommunen beställt paviljonger som ska vara på plats i juni 2017, där eleverna ska gå i väntan på att det byggs en ny skola.

Fastighetskontoret fortsätter att ta prover på ventilation och byggnadsmaterial i Getingeskolans lokaler. Men oavsett vilka resultat som kommer ut av detta, blir det inte aktuellt att låta eleverna flytta tillbaka, om man får tro barn- och ungdomsnämndens ordförande.

– MIn uppfattning är att det är uteslutet att gå tillbaka till högstadiedelen på Getingeskolan, säger Tove Bergman.

– Det är viktigt att personalen och eleverna får en möjlighet att se framåt. Att de får en nystart. Jag upplever att den nystarten redan har börjat i och med att vi har löst frågan om ersättningslokaler på kort och medellång sikt. Nu kan eleverna få studiero och en bra arbetsmiljö, säger Tove Bergman.