Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Per Gessle.

Gessle: Köp inte av Biljett Nu!

UPPDATERAD: Uppmaningen kommer nu från Per Gessle själv med anledning av biljettbråket i samband med Roxettes konsert hemma i Halmstad den 14 augusti.

– Jag vill inte att folk ska betala 500 kronor och kanske resa långt och sedan inte komma in. För alla biljetter som är köpta på Biljett Nu efter den 9 juli kommer inte att gälla, oavsett vad Biljett Nu påstår, fortsätter Per.
Det var när konserten i Anderstorp ställdes in och flyttades till Halmstad, först Brottet och senare Marknadsplatsen som härvan började.

Biljett Nu med marknadsansvarige Magnus Nilsson hävdade att det är samma konsert och fortsatte sälja biljetter, trots att arrangemanget togs över av Live Nation med Ticnet som enda giltiga biljettdistributör.
– Det här är en helt ny konsert så pengarna från alla biljetter som han nu säljer kommer att hamna i hans egen ficka. Det är inte heller första gången som Biljett Nu hamnar i blåsväder. De blev ertappade med att ha förfalskat AC/DC-biljetter härom året och åkte också fast för det, inflikar Gessle.

Uppgiften om AC/DC-biljetterna tillbakavisas av Biljett Nu:s juridiska ombud Peter Haglund som menar att uppgiften är osann.

Biljett Nu har polisanmälts av Live Nation. Anmälan rör olovlig försäljning av biljetter.
– Vi har även lämnat in en anmälan till Marknadsdomstolen, som rör samma sak, vilseledande marknadsföring och olovlig försäljning av biljetter, säger Carl Pernow, vd för Live Nation.
– Vi har även fört diskussioner med Konsumentverket som ser allvarligt på frågan.

Per Gessle säger att han inte har något emot konkurrens.
– Biljett Nu tycks vilja framstå som den lilla säljaren mot den stora jätten. Men i det här fallet är det kriminellt att försöka sälja ogiltiga biljetter i vårt namn. Jag har träffat mycket folk som är lyckliga över att ha fått tag i biljetter, men som sedan får veta att de är ogiltiga.
Biljetterna som kommer att gälla är de som är inhandlade via Ticnet. Även biljetter köpta på Biljett Nu innan den 9 juli är giltiga. Medan de som är köpta på Biljett Nu efter nämnda datum inte kommer att gälla.
Frågan är förstås då om personalen i biljettinsläppen kan se skillnaden.
– Det kommer de att göra. Det är stor skillnad, intygar Per.

Magnus Nilsson, marknadsansvarig på Biljett Nu, vill inte kommentera Gessles uttalande. Men till Aftonbladet säger Nilsson:
– Inget av det Per Gessle säger stämmer.