Mjällbys Adam Berne, mitten, tar emot lagkamraterna Marcus Ekenberg, till vänster och David Löfquist, sedan Berner kvitterat till 1-1 i måndagens allsvenska fotbollsmatch mellan Mjällby AIF och Åtvidabergs FF på Strandvallen i Hällevik.

Gammal Halmstadbo räddade HBK

Alla Halmstads BK-supportrar kan andas ut: HBK spelar allsvensk fotboll även 2011 – och det var en gammal Halmstadbo som fixade kontraktet.

|

Mjällbys Marcus Ekenberg sköt HBK kvar i allsvenskan då han i 87:e minuten satte blekingarnas segermål till 2–1 hemma mot Åtvidaberg.

Därmed kan inget av lagen under kvalstrecket nå ifatt HBK under den sista omgången på söndag, då HBK möter Djurgården borta.

Att det var just Ekenberg, 30, som gjorde målet har en extra poäng. Mjällbyanfallaren bodde i Halmstad mellan sex och tolv års ålder och spelade då fotboll i både Leikin och Snöstorp.

Åtvidaberg tog dock ledningen redan i sjätte minuten i Hällevik genom Paulus Roiha. I det läget var östgötarna bara en poäng efter HBK i tabellen, men Mjällby kvitterade genom Adam Berner i 64:e minuten och sedan slog alltså Ekenberg till.

De tre sista platserna i tabellen blir nu en inbördes kamp mellan Gefle, Åtvidaberg och Brommapojkarna.