Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Görlitz och Kujovic stannar i HBK

Tyska Hannover -96:s och skotska Celtics slutbud var för på tok för dåliga. Därför blir Michael Görlitz och Emir Kujovic kvar i Halmstads BK. Åtminstone fram till nästa transferfönster öppnar till sommaren.

– Vi kunde inte riskera att tappa två så värdefulla spelare för dom beloppen eftersom vi då inte hade kunnat ersätta Michi och Emir med motsvarande eller bättre spelare, säger HBK-ordföranden Ingemar Broström.
Enligt vad HP-sporten erfar ska budet på Görlitz knappt ha överstigit fem miljoner kronor, ett bud som HBK tackade nej till i går morse och Bundesligaklubben sedan aldrig återkom.
Och strax under skulle budet, Celtics andra, ha legat på Kujovic, även om brittisk press spekulerade i det dubbla.
– Jag vill inte kommentera några summor, men vill understryka att priserna det senaste året har sjunkit dramatiskt. Vi pratar om minst en halvering jämfört med för ett år sedan, poängterar Ingemar.
Besvikelsen var ändå stor hos Görlitz och Kujovic.
– Jag vill inte prata om det just nu, säger Michi.
Medan Emir hänvisade till en av sina agenter, Hasan Cetinkaya, som tillsammans med Oliver Cabrera har honom i sitt ”stall”.
– Han är av förklarliga skäl väldigt besviken just nu. Det är ju inte varje dag som en storklubb som Celtic vill ha svenska spelare. Och med tanke på att hans kontrakt går ut om tio månader kommer priset naturligtvis knappast att stiga.
– Men Celtic, och även andra klubbar, kommer att fortsätta följa honom eftersom de anser att han har stor potential, säger Cetinkaya.
I stället förstärkte Glasgow-klubben anfallet under den sista dagen med Robbie Keane som hämtades från Tottenham som lån och detsamma gällde Diomany Kamara som lånas från Roy Hodgsons Fulham, men som Celtic-managern Tony Mowbray hade under sin tid            i West Bromwich.
Även Hannover 96 hann förstärka innan transferfönstret bommade igen. Ivorianen Arona Koné lånas från Sevilla medan brassen Elson och Gerhard Tremmel värvades från Stuttgart respektive Cottbus.
Men Bundesligaklubben är för närvarande en klubb             i spillror. Sedan landslagsmålvakten Robert Enke chockartat tog sitt liv har Hannover bara tagit en poäng på de åtta senaste matcherna, där tränaren Andreas Bergmann fick gå för knappt två veckor sedan.
– Jag har full förståelse för att både Michi och Emir är väldigt besvikna. Det var deras stora chans, men de är bara lite drygt 20 år fyllda så jag är övertygad om att det kommer fler chanser om de sköter sina kort rätt, påpekar HBK-ordförande Broström.
– Jag menar, vi har också ett ansvar och måste samtidigt se till våra resultat. Hade vi fått skäligt betalt skulle vi inte ha tvekat. Men det här var långt under vad vi kunde acceptera.