Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Morgan Karlsson, Boris Lennerhov och Ola-Conny Wallgren på Kristallen-galan förra året.

Fortsättning följer för ”Ullared”

Succéserien ”Ullared” får en fortsättning nästa år. Nya avsnitt börjar spelas in om några månader.

- Det blir den fjärde rundan eftersom man spelade in dubbla omgångar 2010. Vi har inte skrivit några kontrakt ännu men det blir en ny säsong, säger Gekås vd Boris Lennerhov.

”Ullared” är den särklassigt största tittarframgången för Kanal 5 som i vår följde upp med ”En stark resa” där favoritkaraktärerna Morgan och Ola-Conny reste runt i världen. Men de kommer inte att spela huvudrollerna i ”Ullared”, liksom tidigare blir den populära duon bara två av många ansikten.

- Jag har sagt till tv-kanalen att de får köra en separat fortsättning i så fall. Här är det fokus på varuhuset och då vill man få med lite nya kul karaktärer, både bland kunder och medarbetare.

Boris Lennerhov får se och godkänna alla avsnitt i förväg.

- Det lilla jag varit inne och bett dem ta bort något har de alltid gjort det. Men det handlar kanske om någon minut sammanlagt under hela serien.

När ska de nya avsnitten sändas?

- Någonstans under våren 2013. De börjar spelas in på sensommaren och i höst. Men det ska spelas in lite under våren också eftersom vi fyller 50 nästa år.

Framgången med tv-serien har skapat angenäma problem för varuhuset. Man hinner helt enkelt inte med att bygga i samma takt som den beräknade expansionen. Innan ”Ullared” började sändas hade man en årlig försäljningsökning på fem till sju procent. Nu har den mer än fördubblats och ligger kring 15 procent.

- Det betyder ungefär 2 000 fler besökare om dagen eller 700 000 på ett år. Det tär lite på organisationen, konstaterar Boris Lennerhov.