Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Flera i HBK-styrelsen går

Halmstads BK kallar till extra årsmöte den 4 januari. – Det är för att inte tappa tempo i vår omorganisation. Vi kan inte vänta till det ordinarie årsmötet den 17 februari, förklarar den avgående ordföranden Ingemar Broström.

Enligt vad HP-sporten erfar kommer merparten av den gamla styrelsen att gå, vilket också är anledningen till det extra årsmötet bara sex veckor innan det ordinarie årsmötet.

– Det är många beslut som måste fattas inom den närmaste tiden. Dels den sportsliga omorganisationen, dels frågor kring bolagsbildande eller inte. Sedan öppnar transferfönstret om några dagar, där spelare är på väg in och eventuellt också ut.

– Och så kommer ju vår nye tränare, Pep Clotet Ruiz, hit i nästa vecka.

– I det läget känns det inte rätt att vi i den gamla styrelsen ska fatta beslut som sedan enbart kommer att påverka den nya styrelsen. Nu blir det i stället den nya styrelsen som kan ta ansvar för sina beslut relativt omgående för vi kan inte vänta för länge, klargör HBK-ordföranden.

Därför kommer en interimstyrelse att väljas fram till det ordinarie årsmötet.

Och mycket talar för att intertimstyrelsen, med något undantag, kommer att vara lika med den nya ordinarie styrelsen.

– Det kan eventuellt bli någon förändring, säger Broström.

Det är stora förändringar som står för dörren i Halmstads BK, såväl sportsligt som organisationsmässigt och ekonomiskt.

Men precis som på den sportsliga sidan måste den negativa trenden vändas omgående vad gäller ekonomin. Resultatet riskerar för 2010 att hamna över de tio miljoner i förlust som det har spekulerats kring.

– Vi har gjort besparingar, men dessa har dessvärre ätits upp av minskade intäkter på publik- och sponsorsidan.

– Så visst hade vi kunnat göra det enklare för oss genom att sälja någon spelare för att förbättra resultatet. Men vi i styrelsen har alltid haft HBK:s bästa för ögonen och då handlar det också om att inte riskera det allsvenska kontraktet. Det har varit tufft nog ändå.

Det ska, enligt uppgift från flera håll, vara en rad tunga namn som är på väg in i den nya styrelsen.

– Jag kan gå i god för att det är oerhört kompetenta personer, men vilka det är överlåter jag till valberedningen att delge, inflikar Broström.

I dagarna lättas det på förlåten.