Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Vinnarna. Ingrid Gunnarsson, Bengt Andersson, Lars-Erik Björklund, Helen Nilsson och Per-Mikael Henriksson.

Fem stolta vinnare på Eldsjälsgalan

Årets stjärnskott Helen Nilsson hade aldrig tidigare gått i en Prideparad när hon engagerade sig i Halmstad Pride förra året.

- Hade jag vetat innan vad det innebar att arrangera Prideparaden, så.... hade jag gjort det igen! konstaterade Helen Nilsson i sitt tacktal.

Helen fick ta emot sitt pris av förra årets stjärnskott, Cecilia Kristensen från FUB Halmstad, som läste upp juryns motivering: ”Årets stjärnskott är ett veritabelt stjärnfall. Hon kom från ingenstans och var en stor del i att Halmstads första Pride blev den sprakande fest som den blev.”

En eldsjäl med många år i gamet är Ingrid Gunnarsson från PRO Halmstad. Hon har varit engagerad i många föreningar genom åren och en av hennes stora förtjänster är, enligt juryns motivering, att hon får andra människor att hitta sin plats i föreningslivet.

- Föreningslivet är kärnan i demokratin, slog Ingrid Gunnarsson fast när hon överväldigad tog emot priset av kommunstyrelsens ordförande Carl Fredrik Graf (M), som passade på att hylla alla eldsjälar.

- Ni är förebilder som bidrar till att skapa ett levande samhälle.

Bengt Andersson i bordtennisklubben Ratic i Harplinge fick priset i kategorin idrott.

Han har varit ordförande i 47 år och tar personligt ansvar för hela föreningen: tömmer papperskorgar, kollar mejl, ordnar matchkläder och utrustning samt klipper gräset runt klubblokalen...

Snöstorps hembygdsförenings ordförande Lars-Erik Björklund fick ta emot priset på föreningens vägnar.

- Jag var lyckligt ovetande om att föreningen var nominerad, trots att det var min sambo som hade skickat in anmälan. Men jag är bara ett ombud, vi är många eldsjälar, sade Lars-Erik.

Den här kvällen fick eldsjälen Per-Mikael Henriksson, ordförande för Jazz i Halmstad, luta sig tillbaka och vara gäst. Men när han tar emot publiken till jazzkvällarna står han själv i dörren och tar alla i hand.

Under kvällen underhölls eldsjälarna och resten av publiken av en rad skickliga artister. Ständigt närvarande var konferencieren Niklas Nilsson och husbandet under ledning av Hans-Inge Magnusson.

Halmstadsångerskan - Anna Lovdal sjöng Piaf, Jay Gilligan, lärare på dans- och cirkushögskolan i Stockholm, bjöd på ett annorlunda jongleringsnummer och Dansa för livet-gänget i åldrarna 67 till 95 år rockade loss på scen. Betydligt yngre var killarna i Boys academy FF som framförde imponerande tricks med fotbollar.

- En riktig crossover mellan idrott och kultur, konstaterar chefen för Halmstads teater, Ulf Andersson, som ansvarat för artistbokningarna.

- Eldsjälarna ska känna sig hedrade. De ska bjudas på god mat och bra underhållning. Det är de värda och det är ju faktiskt en galakväll!

Avslutningsnumret stod Halmstads egen Mellovinnare, Per Andersson, för med sitt paradnummer Stad i ljus.

Arrangörer av Eldsjälsgalan är Halmstads kommun, Destination Halmstad, Hallands kulturförbund, Hallands idrottsförbund och Hallandsposten.

HP:s fotograf Jari Välitalo följde hela Eldsjälsgalan. Klicka här för att se fler bilder från festligheterna!