Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Fantasilöst Halmia mållöst i Malmö

Det finns underhållande 0–0-matcher. Och så finns det sådana som den mellan LB07 och Halmia. Halmia skapade inte en målchans värd namnet på 90 minuter och hemmalaget var bara marginellt skarpare.

Fotboll
Division 1 Södra
LB07-Halmia
0–0


– Vi spelade dåligt. Vi slår bort alldeles för många bollar och spelade ängsligt, suckar mittfältare Sebastian Crona.
Efter sex raka vinster har Halmia nu två raka kryss. Och att Limhamn Bunkeflo, som tampas kring det negativa strecket, snodde åt sig en poäng av tabelltvåan Halmia var inte alls orättvist. Tvärt om var hemmalaget minst lika bra, eller rättare sagt lika dåligt, som rödvitt.
Vänsteryttern Ronny Sabo blixtrade till emellanåt på Limhamns IP:s konstgräs men annars var det ett fantasilöst bortalag som saknade Kushtrim Mahollis (opererat bort mandlarna i halsen) kreativitet. ISH fick även se mittfältare Niclas Taube kliva av efter en kvarts spel. Hans sargade baksida på låret höll inte och ålänningen Wilhelm Ingves fick kliva in i hans ställe.
Men någon fart blev det aldrig.
– Det var skitsvårt att spela på konstgräset, de vattnar ju inte här så bollen glider inte utan börja studsa. Men vi ska inte bara skylla på det, vi gör ingen bra match, konstaterar Crona som blev förvånad när han anlände till Limhamns idrottsplats.
– På förbundets hemsida står det att Limhamn spelar på naturgräs, men när vi kom hit var det konstgräs fortsatte Crona som precis som Taube var osäker till spel inför matchen och fick slita ont på mittfältet med sin sträckta magmuskel men bet ihop och gjorde det bra.
Tränare Peter Lindau:
– Vi fick ingen fart på spelet. Gräset var högre än vad det brukar vara och därför rullade det långsamt så när vi flyttade bollen så kunde de flytta över och hänga med hela tiden, analyserade Lindau.
Matchens så kallade farligheter gick att räkna på en hand.
De som var skapade hemmalaget och då främst på fasta situationer. Men Jonas Käck agerade stabilt i målet och fick även hjälp av överliggaren vid ett tillfälle.
– Spelarna är trötta, det har varit ett intensivt spelprogram. Alla presterar lite under sin nivå, men vi håller nollan och det är bra, tyckte Lindau.
Halmia kopplade ett litet grepp om matchen sista kvarten, sedan hemmalaget sprungit sig trött, men några farligheter mäktade man ändå inte med.
Halmia behåller sin andra plats i tabellen och kan nu se fram emot ett två veckors uppehåll innan det vankas ny bortamatch, den tredje i rad, när Skövde står på menyn.
Kanske kan ISH-spelarna hitta tillbaka till sitt vägvinnande spel igen fram tills dess.
– Vi tar en poäng trots att vi spelar dåligt, och det är en styrka som vi får ta med oss. Det är bara att tugga på, avslutade Sebastian Crona optimistiskt.

Fler lokala sportnyheter hittar du här