Stoke-supporter som gillar utmaningar

HP grattar Nick Lloyd-Pugh, lärare i engelska, som fyller 50 år den 26 januari. Egentligen skulle han cykla från Göteborg till Amsterdam, men utmed vägen råkade han hamna på campingplatsen i Åsa...

ANNONS
|

– Jag kom aldrig till Amsterdam. Det blev Halmstad i stället, skrattar Nick Lloyd-Pugh.

Nu var det ingen punktering som orsakade de ändrade planerna, däremot en söt tjej från Knäred! Marlen blev med tiden både blev Nicks fru samt mamma till deras flickor Josefin och Isabelle.

Mötet på campingplatsen den där sommardagen 1984 resulterade visserligen i att cykelsemestern blev rejält avkortad, men det har man tagit igen desto mer efteråt - Marlen visade sig nämligen också gilla cykeln som färdmedel! Tillsammans har paret cyklat både till Hamburg och England och i sommar är turen tänkt att gå från Skottland hem till Nicks föräldrar som numera bor i Birmingham.

ANNONS

Om Nick gillar att sporta och röra på sig är hans förtjusning betydligt mer begränsad när det börjar handla om teknik. Den nya datorns alla finesser muttrar han över och att få in det automatiska rättstavningsprogrammet tarvar både tålamod och en massa klickande på allehanda länkar hit och dit innan allt funkar som det skall.

Fast installerandet är nödvändigt. Utan datorn klarar han nämligen inte av sitt käraste åtagande - nämligen att sköta hemsidan för sitt engelska favoritlag Stoke City.

För en engelsk grabb, född i just Stoke, är det naturligtvis uteslutet att stötta något annat lag.

– Stoke dalade förr, men på sistone har det faktiskt börjat vända!

Nick ler med hela ansiktet. Glädjen över lagets framgångar lyser om honom. Snart skall han dessutom få heja på plats. Den årliga fotbollsresan med kompisarna är bokad till början av mars.

När väl kärleken drabbat Nick var valet att stanna i Sverige inte så svårt att göra. Försörjningen ordnade han inledningsvis med olika ströjobb.

– Har varit en del i hamnen, bland annat.

Efter några år började han undervisa i engelska på ABF och numera har han hand om undervisningen i engelska för utlandsstudenterna på Högskolan i Halmstad. Utöver detta åker runt bland skolorna i regionen och håller i temadagar på engelska.

ANNONS

– Det är jätteroligt eftersom ingen av ungarna tror att jag kan prata svenska tvingas de ju att prata engelska med mig.

Temadagarna brukar vara ganska roliga tillställningar. Nick älskar att tävla, så det blir en hel del av den varan när han är ute på skolorna också. Nivån på språkkunskaperna avgör var svårighetsgraden ska ligga. En sak som alltid är densamma är hur de olika lagen skall avisera att de är klara med uppgiften:

– Jag har lärt dem att ropa ”Stop the bus!”.

Eftersom temadagarna pågått ända sedan 1996 är skaran elever som fått höra detta rätt stor. Den som händelsevis inte kommer ihåg vad den där engelska läraren har i alla fall fått lära sig hur man stannar en buss i England. Dottern Josefin intygar att de är många. Hon får i alla fall höra det varenda gång när det framkommer vem som är hennes pappa...

Tävlingsmänniskan Nick hittar man lite var stans där det finns utmaningar. En av dem heter golf. Jakten på birdies bedrivs på Bäckavattnets golfklubb. Nick har 11 i handicap och vill gärna se den siffran justeras nedåt.

– Fast jag tror det blir svårt, säger han, sugen på att börja spela igen.

ANNONS

En annan passion är quiz-kvällarna på Bulls. Nick har varit stammis i många år. Publivet sitter i generna och det finns inte på kartan att Nick och hans lag bommar frågesporterna i den ombyggda gamla brandstationen vid Lilla torg.

– Vi klarar oss hyfsat, en gång har vi till och med haft rätt på alla tjugo frågorna.

För Nick är det självklart att 50-årsdagen skall firas på Bulls.

– Det är ju quiz-night, bordet är redan bokat!

Fullständigt namn: Nicholas Owen Lloyd-Pugh.

Familj: Gift med Marlen, döttrarna Isabelle, 21 år, som för närvarande söker jobb i Paris, samt Josefin, 19 år, som tar studenten från Sannarpsgymnasiet i vår.

Bor: Villa i Snöstorp.

Önskemål inför tisdagens quiz på Bulls: Vill gärna ha många frågor om sport, geografi och historia!

Namn på quizlaget: ”Swedish Stoke City Supporters”. Vad annars..?

ANNONS