Rektorn Pierre Bolmér startade Youtubekanal

På vardagarna jobbar Pierre Bolmér som biträdande rektor på en gymnasieskola i Halmstad. Men fritiden ägnar han gärna åt sin stora hobby: Youtube-kanalen där han kallar sig själv “The Swedish Maker”.

ANNONS
|

Vill du veta hur man bygger en stol med hjälp av en plywoodskiva? Då ska du kika in på Youtube-kanalen ”The Swedish Maker”. Där kan du faktiskt lära dig en hel del om snickeri.

Intill huset där Pierre bor finns ett garage som är ombyggt till en verkstad. Det är här som det mesta av skapandet och filmandet utspelar sig. Det var för två år sedan som Pierre startade sin Youtube-kanal där han snickrar och knåpar på olika projekt. I dag har han nästan 12 000 prenumeranter och några av hans filmer har tusentals visningar.

Det var då jag förstod att jag faktiskt själv hade möjligheten att börja med Youtube.

Att han valde att starta kanalen grundar sig i nyfikenhet och att han alltid haft ett intresse för att skapa praktiskt. Det var under olika renoveringar i hemmet som Pierre själv använde sig mycket av Youtube. Han fastnade då för några kanaler som han tyckte producerade bra innehåll.

ANNONS

– Det var då jag förstod att jag faktiskt själv hade möjligheten att börja med Youtube, säger Pierre och fortsätter:

– När jag sedan valde att skapa min kanal tyckte jag att det var mest amerikanska hobbysnickare som fanns på Youtube. Jag valde därför att prata engelska i mina videos, helt enkelt för att det var utomlands som publiken verkade finnas.

Högt och lågt i Youtube-kanalen

I dag består kommentarsfältet på Pierres filmer av både svensk- och engelsktalande personer, som alla uppskattar de tips han ger.

Det är högt och lågt i skapandet på kanalen. Det kan vara allt från hur man 3D-printar en Super Mario och får den att prata – till hur man bygger sitt eget skrivbord. En kommentar på Super Mario-videon lyder:

”You have set the DAD MAKER bar super high! Inspirational stuff.”

Kommentaren syftar på att Pierre förklarar i videon att hans barn älskar Nintendokaraktären och att han skapade den talande ”dockan” för deras skull. Pierre älskar att testa på nya saker och det är det som sätter prägeln på hans kanal.

– Eftersom jag varierar mig väldigt mycket i mitt skapande så blir jag aldrig riktigt bra på någonting, säger Pierre lite ödmjukt. Men innehållet i hans filmer och antalet visningar vittnar definitivt om det motsatta. En film som visar hur man gör sin egen läderväska har nämligen fått drygt 26 000 visningar.

ANNONS

”Jag har tre barn nu så det kan bli svårt att hinna med”

När Pierre började med kanalen la han upp en video i veckan. Nu blir det istället ungefär en varannan vecka. Pierre tycker att det är väldigt roligt att få hålla på med sin Youtube-kanal men tidsaspekten sätter ibland käppar i hjulet.

– Det är ganska tidskrävande då jag skapar, filmar och redigerar själv. Jag har tre barn nu så det kan bli svårt att hinna med. Men hela familjen är jättestöttande och de små barnen blir också inspirerade och vill gärna vara med och pyssla.

Pierre hoppas att han i framtiden ska kunna få mer tid till att skapa innehåll till kanalen för att ha möjlighet att göra saker lite mer utförligt.

– Mitt mål är att hålla på så länge jag tycker att det är roligt.

Här hittar ni Pierres kanal ”The Swedish Maker”.

Pierre Bolmér

Bor: Harplinge.

Ålder: 37 år.

Gör: Biträdande rektor på Drottning Blankas Gymnasieskola i Halmstad.

Familj: Fru och tre barn: Stina, noll år, Astrid, sex, och Ingrid, nio.

Om namnet “The Swedish Maker”: ”Det var egentligen brist på idéer som ledde till valet av namnet, men nu har jag lärt mig att tycka om det.”

Skulle vilja ha till verkstaden: ”Mer plats, värme och en svets.”

ANNONS