Minnesord Tommy Knutsson

Företags- och golflegendaren Tommy Knutsson, Malmö, har efter en längre tids svår sjukdom avlidit i en ålder av 79 år. Han efterlämnar makan Inger, döttrarna Anna, Helena och Susanne samt sonen Mats med familjer.

ANNONS
|

Tommy växte upp i Halmstad och på några platser i Småland. Redan som 15-åring gick han till sjöss och efter några år på världshaven utbildade han sig till sjöingenjör vid Sjöbefälsskolan i Göteborg.

Senare genomgick han högre företagsekonomisk utbildning, och arbetade därefter på Degerfors Jernverk och Oxelösunds Jernverk. 1971 flyttade han till Malmö, och hade ett flertal befattningar vid G&L Beijer AB. Under början av 1990-talet var han vd på G&L Beijer Industri.

1993 startade han eget företag, T Knutsson AB, vilket hade agenturer för eldfasta material med kunder främst inom den svenska stål-och gjuteriindustrin. Efterhand blev några av de anställda delägare, och tillsammans skapade de ett mycket framgångsrikt företag. 2010 lämnade Tommy företaget för att gå i pension, och T Knutsson AB såldes några år senare till Höganäs AB.

ANNONS

Undertecknade var sedan många år kompisar med Tommy, bland annat i Malmö Limhamn Rotaryklubb – där han under ett tiotal år var klubbmästare. Vi var också klubbkamrater med Tommy i Bokskogens Golfklubb, där vi ofta spelade tillsammans.

Tommy är en av golfklubbens stora legendarer, bland annat som styrelsemedlem och ordförande i marknadskommittén. Han har också spelat mycket golf både i USA och Europa, en orsak är att yngsta dottern Anna varit golfproffs.

Skånes Golfförbunds förtjänsttecken i guld erhöll Tommy 2016. Samma år utsågs han till hedersledamot i Bokskogens Golfklubb.

Tommy hade en mycket stor vänkrets och var även engagerad i föreningar som Paltgillet, Travellers och Malmö Malt Whisky Society.

Han var mycket mån om sin familj, och var något av en fadersgestalt i släkten. Han var omtänksam, humoristisk och positiv. För honom var glaset alltid halvfullt och inte halvtomt.

Det är med mycket stor saknad och värme vi minns en av våra bästa vänner, den glade Tommy.

Bengt Delmar, Bo Grundsell, Roland Borgström – mångåriga klubbkamrater i såväl Malmö Limhamn Rotaryklubb som Bokskogens Golfklubb.

ANNONS