Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/1

Minnesord: Stig Jönsson

Stig Jönsson, Tönnersa, har avlidit i en ålder av 91 år.

Stig blev tidigt moderlös och växte upp på skräddaregården i Tönnersa Eldsberga med fader och syskon. Tillsammans med en äldre broder tog han senare över föräldragården som de drev i många år.

Intresset för musik har följt honom hela livet och han har spelat med i många olika orkestrar. Han var bland annat med i tv tillsammans med Västkustpojkarna i programmet Nygammalt med Bosse Larsson.

Ända in i det sista deltog han tillsammans med andra musiker och spelade och roade på äldreboenden och hembygdsgårdar.

Stig var också sedan många år en ivrig samlare av kulturföremål. Efter sina många år som lantbrukare uppförde han en stor byggnad där han kunde visa upp sina samlingar av jordbruksredskap, traktorer och verktyg från gamla tider. Där visades också många radioapparater, böcker, filmer och gamla musikinstrument. När Stig blev äldre oroade han sig för vad som skulle hända med samlingarna, för han ville inte att de skulle säljas och spridas utan bevaras i bygden för framtiden åt yngre generationer.

Han kontaktade undertecknad och 2018 donerade Stig sin stora byggnad med tomt och allt innehåll till Eldsbergabygdens Hembygdsförening för att det ska kunna visas för framtida intresserade.

Eldsbergabygdens Hembygdsförening är tacksam för gåvan till föreningen och till hembygden och skall enligt Stigs önskan bevara och visa upp alla insamlade saker vid olika arrangemang eller vid personliga besök.

För Eldsbergabygdens Hembygdsförening

Lennart Persson