Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/1

Minnesord Richard Hermelin

Richard Hermelin, Getinge, Halmstad, har avlidit i en ålder av 77 år. Han sörjs närmast av brorsönerna Mikael och Stefan med familj.

Richard föddes 1942 och de allra första levnadsåren tillbringades på Fröllinge i Halland. Mycket i livet skulle handla om att förbereda sig för att sköta och driva Fröllinge, även om Richard flyttade härifrån i tidig ålder.

Skolgången genomfördes på Sigtuna Läroverk. Efter studenten fortsatte studierna på Ulltuna lantbruksuniversitet, där en Bachelor of Science examen med inriktning på ekonomi togs. Richard flyttade så till USA och arbetade och praktiserade på lantbruk i Kalifornien. Tillbaka i Sverige bosatte sig Richard i Stockholm och började på Alfa-Laval i Tumba med Inköp av mekaniska komponenter. Här blev det många resor österut och mot Ryssland.

I början på 1990-talet var det dags att flytta ner till Fröllinge och ta över driften. Nu genomfördes en strukturrationalisering där odlingsarealen fördes in i samverkan under drift av Sannarp, betesmarken arrenderades ut till Wapnö medan skogsbruket drevs i egen regi. Under Richards tid på Fröllinge drabbades ägorna av två stora stormar, Gudrun och Per. Richard såg till att det röjdes upp och nyplanterades efter stormarna.

I Getinge engagerade sig Richard i politiken för Moderaterna på lokal nivå och var bland annat involverad i brandskyddsfrågor.

Richard var social, släkt- och vänkär. Han höll kontakt med släkt och vänner över hela världen. Richard var en gästvänlig värd och bjöd gärna in på såväl historiska visningar som till fest. Matlagning var ett stort intresse och middagarna var trivsamt fyllda av samtal kring allt i från familj, natur och politik. Samtidigt uppskattade Richard lugnet och harmonin på landsbygden. Han var modern i sinnet, men vårdade också traditionerna.

Vi är många som saknar Richards glädje, närhet till skratt och underfundiga humor.

Stefan Hermelin (brorson)