Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/1

Minnesord Joakim Sällström

Joakim Sällström, Bunkeflostrand, har som tidigare meddelats avlidit i en ålder av 44 år. Han sörjs närmast av hustrun Tua, barnen Tor, Signe och Helga samt modern Yvonne, fadern Pelle och brodern Mikael med familj.

Joakim växte upp i Halmstad tillsammans med mamma, pappa och lillebror Micke. Från sin trygga uppväxt berättade han ofta om närheten till sina morföräldrar, somrarna i stugan och de trofasta barndomsvännerna.

Efter studentexamen och militärtjänstgöring i Halmstad flyttade Joakim till Lund för studier, bland annat i systemvetenskap. Under studieåren var han aktiv i nationslivet. Givetvis var det Hallands Nation som gällde och 1999-2000 var han nationens Procurator. Banden till vännerna från nationen släppte han aldrig.

Det var också under studietiden i Lund som Joakim träffade sin stora kärlek Tua. Tua och Joakim gifte sig 2001 och fick tillsammans barnen Tor, Signe och Helga. Familjen var central i Joakims liv. I hans prioriteringar kom Tua och barnen alltid på första plats.

Joakim intresserade sig tidigt för teknik, historia och vetenskap. Dessa intressen odlade han såväl på lek som på allvar. Samtidigt som han hade både bred och djup kunskap i många ämnen missade han sällan en chans att få utlopp för sin lekfullhet. Med sin underfundiga humor och kreativa fantasi hittade han ofta på upptåg och överraskningar som förgyllde såväl vardag som fest. Allt gjordes med finess men utan stora åthävor. Joakim höll personligen alltid en låg profil.

Redan innan Joakim hade avslutat sina studier rekryterades han av IT-konsultföretaget AU-System, senare Cybercom Group. Joakim var en högt uppskattad kollega och blev i olika positioner trogen Cybercom livet ut. Med sin klokhet och med ett lugn och tålamod som aldrig sinade var han en stor tillgång för företaget.

Av pappa Pelle fick Joakim lära sig det mesta som behövdes för att omgivningen skulle betrakta honom som en gedigen hobbyfixare. Han var mycket generös och hjälpsam. Noggrannhet och kvalitet genomsyrade allt han tog sig för. Lika skicklig som han var vid snickarbänken var han vid spisen. Bra verktyg och prima råvaror gällde även i köket.

År 2015 bosatte sig familjen i Paris med anledning av Tuas tjänstgöring i Svenska kyrkan. Joakim älskade åren i Paris. Familjen levde tätt tillsammans i en miljö som bjöd på mycket av livets goda men som tidvis även var utmanande. Utöver den underbara vardagen med familjen uppskattade Joakim åkturerna på vespan, botaniserandet på matmarknaden, ostronen och champagnen, restaurangbesöken, hundpromenaderna och samvaron i Svenska kyrkan med julbasaren som höjdpunkt.

Den lyckliga tiden i Paris fick ett abrupt slut strax före årsskiftet då Joakim insjuknade i vad som senare skulle visa sig vara en obotlig hjärntumör. Åtta månader senare lämnade han oss, mitt i livet.

Minnesstunden efter Joakims begravning hölls på Hallands Nation. Vid en av knapparna på nationshusets porttelefon står fortfarande hans namn. Trots att telefonen sedan länge är tagen ur bruk var det frestande att trycka på knappen vid hans namn och ropa: ”Joakim, är du där? Vi saknar dig så”.

Pia Bosdotter Olson

Lars Olson