Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/1

Minnesord för Sven-Gunnar Rex

Valborgsmässoafton, när våren var som vackrast, lämnade min käre bror Sven-Gunnar Rex jordelivet. Han föddes i Halmstad den tredje mars 1932, som son till konstnären Göte Rex och hans hustru Syster.

Föräldrarna bodde på den tiden i Söndrum men flyttade så småningom till Öster i Halmstad. 1936 blev Sven-Gunnar en mycket stolt och omhändertagande bror till mig. Livet igenom var han en stor trygghet för mig.

Vid 11 års ålder började han på Halmstads läroverk, där han sedermera tog realen. Med tiden blev det så militärtjänst och kadettskola. Hans håg stod dock åt pedagogiken, och glädjen var stor, när han kom in på seminariet i Kristianstad – och än större då han där träffade Lilli-Ann Melin.

Tycke uppstod och midsommarafton 1957 stod deras bröllop i Lilli-Anns hemkyrka i Markaryd. Två år senare föddes en efterlängtad son, Anders, och 1963 kunde de välkomna ännu en son, Thomas.

1960 byggde de en sommarstuga i Skummeslöv. Dit åkte de sommarlovets första dag och stannade till dess slut.Förutom sol och bad hade far och söner ett genuint intresse för tennis, och tennisbanan i Skummeslöv var ett kärt tillhåll. Intresset för tennis höll i sig och på sin 80-årsdag fick Sven-Gunnar ett nytt tennisracket av familjen.

Tillsammans med sin fru spelade han gärna bridge, och musik och konst uppskattade han redan som mycket ung. Båda intressena fick han genom vår far.

Saknaden efter Sven-Gunnar är stor. Mina tankar är hos Lilli-Ann, Anders och Thomas, som mist en omtänksam och kärleksfull far.

Laila Rex Karlsson, syster