Minnesord: Bodil Hammarström

Bodil Hammarström, Halmstad, har avlidit i en ålder av 90 år. Hon efterlämnar maken Gunnar, sönerna Nils, Per och Ola och deras familjer. Det har blivit många barnbarn och barnbarnsbarn med åren – så hon hade en stor familj, runt 40 personer.

ANNONS
|

På Allhelgonadagens afton samlades vi till begravningsgudstjänst för Bodil Hammarström. Den hölls i S:t Nikolai kyrka, den kyrka där hon firat gudstjänst under så många år.

Hon var släktens och familjens nav och med sin profession som hushållslärare och med makarnas gästfrihet fick många vänner samlas till trevlig gemenskap.

Hon hade ett stort samhällsengagemang, var rak och hade ett varmt hjärta.

I Halmstads kyrkliga missionskrets är vi många som mist en god vän. Hon tillsammans med Gunnar var också en missionens vän. Hon gav av sin tid och sitt engagemang. Hon var handlingskraftig och med pondus. Hon satt ofta ordförande vid årsmöten. Hon organiserade i sin krafts dagar Missionskretsens årliga dagsutflykter och tog oss till trevliga resmål, ofta till något slott i Skåne där vi fick äta en god måltid och sen besöka intressanta platser och sevärdheter i omgivningen. Vid ett tillfälle vid en sådan resa blev vi på hemvägen inbjudna till eftermiddagskaffe i familjens trevliga släktgård i Mellbystrand, bland Bodils blomrabatter och köksträdgård.

ANNONS

De senaste åren hade Bodil och Gunnar var sin permobil som gav dem möjlighet att själva göra sina inköp och så sent som den gångna sommaren kunde de komma iväg till stranden och fika. Bodil susade fram på trottoarerna med sin permobil.

Nu är vår tro och vårt hopp och vår bön att Bodil fått komma hem till den evighet där Guds ansiktes ljus får lysa för henne.

Hon är i ljust och tacksamt minne bevarad.

För Halmstads kyrkliga missionskrets

Britt-Marie Blidö

ANNONS