Minnesord: Berndt Dahlberg

Min bäste vän, arbetskamrat och kompis, Berndt Dahlberg, har lämnat jordelivet torsdagen den 22 december 2022, - 91 år gammal.

ANNONS
|

Första gången vi träffades var den 2 januari 1962, då Berndt kom ner från Stockholm – i sin ljusblå Volkswagenbubbla - för att börja arbeta på vårt Malmökontor, på Tessinsväg 4, som säljare på wellpappavdelningen.

Vi som då arbetade där var, Arne H Sandberg, Pierre Westrup samt jag. Så småningom kom även Sonja, Berndts fru, ner till Malmö där de bosatte sig i Kronprinsen. Solveig och jag bodde då på Munkhättegatan i Malmö.

Med tanke på att Berndt och Sonja, var nyinflyttade träffades vi ofta och umgicks. Så småningom fick båda familjerna barn. Berndt och Sonja, sonen Conny. Solveig och jag dottern Maria.

ANNONS

Efter några år beslutade vårt företag - Förenade Well - att 1965 flytta vårt Malmökontor upp till Eslöv, där företaget byggt ny wellpappfabrik och samtidigt flyttat huvudkontoret från Billingsfors ner till Eslöv.

Berndt och Sonja flyttade upp på direkten in i en nybyggd ”HarryKarlsson-villa” på Gillesvägen. Solveig och jag kom upp året efter, till ett gult kedjehus på Odengatan – 2 kvarter från Dahlbergs.

När huvudkontoret flyttade från Billingsfors, innebar detta att mycket av personalen där följde med ner till Eslöv. Det anställdes och kom personer fån andra delar av landet, exempelvis Gävle, Nybro, Stockholm och Malmö.

På väster i Eslöv byggdes det då många nya villor.

De flesta ”wellare” hamnade således på väster, i folkmun kallades området därför ”Wellhöjden”.

Berndts och min familj utökades med varsitt barn, Peter Dahlberg respektive Jonas Granelli.

Under mer än 60 år har våra familjer fått uppleva otroligt mycket, både privat och inom arbetslivet. Privat hade Berndt och jag golfen, bordtennis och skidåkning. Våra fruar höll på med diverse kurser och givetvis barnen. Gemensamt hade vi bridgen samt massor av resor runtom i Europa, Tyskland, Schweiz, Frankrike, Marocko, Jersey samt England.

Vid nyårstiden och sportloven brukade vi åka skidor, och pulka med barnen i Frostavallen respektive Åsljunga. Detta var på den tiden då det fanns massor av snö.

ANNONS

Otaliga äro de fester vi haft med alla vänner på ”Wellhöjden”.

Berndt och jag har arbetat i mer än 35 år tillsammans, under dessa år har vi gjort mängder av kundbesök tillsammans samt mässbesök och inte minst säljkonferenser.

Många är de fisketurer jag gjort med Berndt, både i Grötvik samt Steninge, satt nät för flatfisk, dörjat makrill samt pilkat torsk. Berndt var en säker ”båtkapten”, vilket han lärt av sin far Tage, sedan barnsben.

Det är med stor sorg som jag och Solveig nu måste ta farväl av vår mycket gode vän Berndt.

Vad kanske inte många känner till idag, är att Berndt Dahlberg är stor grabb inom badminton! Berndt var badmintonmäster i samtliga klasser: Mens Single = 1959/60, Men Dubble = 1959/60, Berndt & Bertil Glans. 1962/63, Berndt & Bertil Glans. 1963/64, Berndt & Bertil Glans. Mixed Dubble = 1956/57, Berndt & Ingrid Dahlberg (Berndts syster).

Stort tack Berndt för alla fina år vi fick tillsammans - 60 år.

Vila i frid i det element du gillade bäst – vattnet!

Vännerna Bengt och Solveig Granelli

Berndt efterlämnar hustrun Sonja samt sönerna Conny resp. Peter med familjer.

ANNONS