Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Minnesord Bengt Fällgren

I denna den vackraste av årstider, nås jag av beskedet att Bengt har avlidit. Ett dystert, tungt och sorgesamt budskap.

Vi arbetade tillsammans på Civilen i Söndrum under många år, vi trivdes med varandra, trots att vi var olika, respekten mellan oss var stor. Bengt var ingen lättillgänglig person, han hade stor integritet, men när man väl lärt känna honom, fanns där under ytan en ödmjuk och klok personlighet.

Trots att han saknade formell utbildning, var han tekniskt suveränt begåvad och hade säkert kunnat få vilken anställning som helst, men blev Civilen trogen i alla år.

Inget var honom främmande eller till synes omöjligt. Han rotade i krånglande tryckpressars innersta gömmor, åtgärdade fel, rättade till och servade. Och hade dessutom insikten att aldrig åta sig för stora uppgifter. Något som vittnar om stor klokskap.

För de flesta är Bengt kanske mest känd som musiker och medlem i legendariska Bengt Reides orkester, ett band som de flesta dansat till. Under många år kuskade han runt på traktens dansbanor, ett glättigt liv, helt skilt från den arbetsamma vardagen.

Så Bengt, blir det för tråkigt nån dag, dit du nu kommit: ta fram dragspelet och muntra upp stämningen. Är det sen något som är i olag hos han som styr där uppe, ta fram skiftnyckeln, vattenpasset, tumstocken, eller vad du anser vara lämpligt och se till att det fungerar. Du ordnar det!

Bengt, jag är glad över att ha träffat och arbetat tillsammans med dig. Tyvärr skildes våra vägar på senare tid – men vi Civilare glömmer aldrig varandra!