Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Ludwig Lundgren från Halland är mäklare hos Eklund

Ludwig Lundgren är mäklare. Han arbetar för den välkända mäklarfirman Eklund Stockholm New York och säljer inte vilka bostäder som helst. ”Vi inriktar oss på att sälja fina objekt på bra adresser”.

Ludwig Lundgren är född och uppvuxen i Varberg, men bor numera mitt i Göteborg där han lever ett minst sagt hektiskt liv och far mellan olika visningar och uppdrag.

Sålde paradvåningen från ”Vår tid är nu”

Nyligen hade han ett minst sagt exceptionellt uppdrag när sålde en paradvåning högst upp i huset på Haga Kyrkogata 28 i Göteborg. På den adressen utspelade sig många scener i SVT:s serie ”Vår tid är nu”. Det var där familjen Löwanders restaurang Djurgårdskällaren låg och huset syntes i princip i alla avsnitt. Högst upp i fastigheten ligger våningen som Ludwig Lundgren fick i uppdrag att sälja tidigare i år. Den var en sjurummare på 261 kvadratmeter med utropspriset 16 500 000 kronor.

– Köparen fick ett projekt som kräver total renovering. Det var en rolig försäljning eftersom den fick så stor massmedial uppmärksamhet, konstaterar Ludwig Lundgren.

Största affären: 40 miljoner

Våningen på Haga Kyrkogata är långtifrån det dyraste objektet som Ludwig Lundgren sålt under sina tre år som mäklare hos Eklund Stockholm New York. Han är stationerad i Göteborg men hans uppdrag kan finnas från Skåne till Bohuslän. När vi ses är han på plats i barndomsstaden för att förbereda en försäljning i Varberg och en stund tidigare har han besökt en kund i Långedrag. Det var Ludwig Lundgren som sålde Villa Wäring i Södra Villastaden för 9 580 000 kronor.

– Det dyraste huset jag sålt hittills gick för 30 miljoner kronor och jag håller på att avsluta en affär på 40 miljoner i västra Göteborg

Ludwig Lundgren har arbetat som mäklare i nio år. Men det krävdes några vändor inom restaurangbranschen innan han fann sin rätta plats. Efter studenten på PS-gymnasiets hotell- och restaurangprogram arbetade han som kock i Varberg, på både Kusthotellet och Societetsrestaurangen. Därifrån tog han sig till London och Norge.

– Sedan tröttnade jag på att vara kock.

Jobbade på Café Opera

Han jobbade ett tag i Spanien och sedan gick flytten till Stockholm och ett bartenderjobb på Café Opera. Sedan till Oslo där han arbetade som bartender i fem år innan han utbildade sig till mäklare i Oslo. Efter examen hamnade Ludwig i Göteborg där han arbetade som mäklare i sex år innan han fick frågan av en före detta kollega, Marcus Tikka, som startat ett Eklund Stockholm New York-kontor i Göteborg, om han ville jobba där. Det ville han.

– Vi inriktar oss på att sälja fina objekt på bra adresser. Vi jobbar med kundkontakter och nätverk. Det är inte alltid våra objekt hamnar på Hemnet. Många av våra kunder vill inte marknadsföra sina objekt eftersom de värnar om sin integritet. Kändisar säljer via oss för att undvika massmedia.

Hur har ni påverkats av pandemin?

– Den har inte ställt till det. Det är bra tryck just nu. Det är stor efterfrågan på hus, främst i västra Göteborg.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Det är roligt att träffa många människor och få se fina bostäder. Och friheten är bra, jag styr mina arbetstider själv.

Hur bor du?

– I en lägenhet i centrala Göteborg.

Vilket är ditt drömboende?

– En lägenhet i Göteborg och ett hus vid havet.

Vad gör du på fritiden?

– Det är just det, det blir inte så mycket fritid, jobbet tar min tid. Dels är det resor och så tar visningarna, som nästan alltid är privata, mycket tid.

Träffar du Fredrik Eklund någon gång?

– Jag har träffat honom, men han är mest i USA där han är TV-stjärna.

När blir det din tur att vara med i TV?

– Det är på gång. Jag säger inte mer.