Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Sambos. Arlene Acebes Svensson bor i en lägenhet i Hyltebruk tillsammans med sexåriga Keeshounden Tyson, som hon haft i ett halvår.

Livet på landet inget för Arlene

När Arlene Acebes Svensson flyttade till Hylte som 13-åring trodde hon inte att vistelsen skulle bli långvarig. Nu fyller hon 20 i kommunen men är fast besluten om att återvända till Göteborg för mer fart och fläkt - förr eller senare.

HP grattar
Arlene Acebes Svensson som fyller 20 år 8/2.

Arlene är född och uppvuxen i Göteborg men flyttade som 13-åring till Långaryd och Hylte kommun, en stor förändring som inte var särskilt lockande för en tonåring som är van vid stadens intensiva puls.

– Varför vi flyttade? Fråga mamma, skrattar Arlene och berättar vidare.

– Mamma träffade en karl och tyckte av någon anledning att det var en jättebra idé att flytta ut från stora stan till landet. Men det tyckte inte jag. Det var inte särskilt kul att cykla två-tre kilometer bara för att hämta posten.

I Långaryd bodde Arlene med sina bröder, sin mamma och hennes partner i ett halvår innan de flyttade till ett hus i Landeryd.

– Jag trivdes inte särskilt bra. Man kunde inte ta sig dit man ville och ingenting fanns nära till hands. Skulle man handla, då fick man storhandla. Skulle man in till stan, då fick man planera. Det var ingenting som jag var van vid.

Arlene som spelat fotboll i sju år i Göteborg och precis börjat spela 11-manna, fick nog när hon kom till Hylte. Då kom hon i en grupp med blandade åldrar och tillbaka till 7-manna.

– Då slutade jag spela. Jag var sur på min mamma och trodde att livet här skulle bli ett elände, men det visade sig bli bättre, säger hon med ett leende.

När hon började skolan och träffade nya kompisar kändes det med tiden bättre och efter en tid av vistelser fram och tillbaka mellan mamma i Hylte och pappa i Göteborg bestämde hon sig för att stanna i Hylte till efter gymnasiet.

– Jag läste media/radio på Sturegymnasiet. Jag hade valt journalistik om det funnits, jag tycker om att uttrycka mig genom att skriva. Men jag älskar media i stort, läser mycket nyheter på nätet och lyssnar ständigt på radio. Det är lockande att kunna uttrycka sig och veta att många tar del av det.

Efter att ha tagit studenten i fjol bor hon fortfarande kvar i lägenheten i Hyltebruk, dit hon flyttade förra året för sitt sommarjobb som turistinspiratör i Hylte. Ett jobb som hon även ska ägna sig åt i sommar. Men därefter har hon andra planer.

– Jag vill plugga journalistik och har tittat lite på en folkhögskola i Ljungskile, då kan jag bo i Göteborg. Men först vill jag jobba ihop lite pengar för att slippa ta studielån. Förhoppningsvis blir det om några år och inte om 10 år. En dag ska jag tillbaka till Göteborg, det har jag bestämt mig för och det spelar ingen roll hur lång tid det tar, säger Arlene.

– Jag har växt upp där, hockeyn finns där, fotbollen finns där – det är helt enkelt staden där jag vill vara!