Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Samir.

Malin Meekatt Birgersson: Sverige rasar – men jag ska bada naken med Samir

Följ Meekatts blogg här!

Inte nog med att jag ska få gå på Mello – jag ska få göra det på hemmaplan. Hur bra är inte det?! Hela schlagercirkusen kommer till Halmstad och genom en gilla- och delatävling på Facebook blev jag lycklig vinnare av två biljetter till genrepet. Min åttaåriga dotter blev så glad att hon lovade att vara snäll resten av året. Jag får alltså BÅDE se Samir och Viktor halvnakna på scenen OCH en snäll dotter resten av året. Bara en trött småbarnsmamma kan inse värdet i de här två biljetterna…

Melodifestivalen engagerar hela Sverige och även de som hatar Melodifestivalen engagerar sig genom att just hata. Sociala medier exploderar, medierna överdriver och hittar på egna sanningar. Anna Book blir diskad och gråter, Frans blir lurad på sin stora dröm, Henrik Schyffert blir idiotförklarad av ett barn och någon bytte ut ett ord i vår nationalsång.

Sverige rasar. Det finns inget fenomen i Sverige som bidrar till så många ”Rasande löpsedlar” som just Mello. Alla rasar. När kungen av fotboll ändrar nationalsången slår vi oss för bröstet och hejar på vår allsmäktige gamla Malmögrabb. När Gina gör det är det landsförräderi.

Men rasa på ni bara. Vare sig ni vill det eller ej så kommer vi alla dö på jorden. Om vi inte är astronauter… som misslyckas. Men sannolikheten att det är en massa lättkränkta och misslyckade astronauter som rasar i medierna är väl ändå ganska liten?

Förra helgens deltävling såg jag i en hytt på Finlandsfärjan. På lördag är jag på plats i Halmstad arena tillsammans med en överlycklig tös. Kontrasterna. Ungefär som livet i övrigt just nu. Botten och toppen. Högt och lågt. Öroninflammationer och galapremiärer. Mollipex och fjäderboa. Precis som det ska vara antar jag.

Jag kommer på mig själv sitta och le mitt mentalt störda leende på viktiga möten. Jag försöker se vuxen och engagerad ut men i själva verket är min hjärna som ett enda stort Liseberg just nu. Det händer mycket överallt och min kalender är allt annat än organiserad.

Jag borde vara i Göteborg i dag och debattera barnuppfostran med en upprörd Mammamaffia. I stället sitter jag här och funderar på vilken färg jag ska ha på min fjäderboa på lördag och om Samir & Viktor kommer att anfalla Europa och tjuren och bada nakna på Stora torg i helgen. För sån é jag…

Over and out.