Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

KRÖNIKA: Vad är väl en bal på slottet?

Gud nåde den som klagar på värmen nu, skriver Malin "Meekatt" Birgersson som tänker njuta varje minut.

Nu är den här. Sommaren! Och gud nåde den som klagar på värmen nu för jag tänker njuta av varje minut jag får i solen och värmen den här sommaren. Både kropp och själ skriker efter vitaminer och värme efter den här sega vintern.

Lite motgångar i livet i allmänhet (och med Meekattbilen som snart kommer lämnas för slakt om den inte slutar bråka med mig) räddas upp av mitt nya jobb som tar nästan all min energi just nu. Livet på Wapnö med fullt ös är lite kontrast emot livet på Espressohouse med en dator i knät, haha.

Men jag älskar det! Kossedoft, glada kollegor, massor av nytt att lära, lyxigt Afternoon Tea, vit skjorta och namnskylt - och eget kontor! Vad är väl en bal på slottet? Jo, en helt vanlig dag på jobbet numera. Lycko mig!?

Äntligen blir det mammavecka igen och den här helgen är nästan lika efterlängtad som sommaren. Vi ska cykla, grilla, bada i havet, ha picknick i Norre Katts Park och fixa lite i trädgården. Och så ska jag leka fotbollsmorsa i Västra Karup där det ska spelas cup.

Elton har väldig bry med våra ”planteringar” och påminner mig varje dag om att jag måste gå ut och vattna EXAKT klockan sex på kvällarna – annars dör allting! Fatta vilket ansvar!

Vi har planterat morötter, tomater, solrosor, jordgubbar och majs och min lille sexåring förvandlas till en mini-Ernst och är helt manisk med sin vattning. Jag däremot – inte lika manisk. (Jag har fullt bry med att hålla ordning på min egen vätskebalans när klockan blir sex på kvällen och man landar hemma på trappen med ett glas rosé.)

Så ja, den här planteringen sätter ju lite press på mig den veckan han inte är hos mig. Skiten ska ju helst leva när han kommer tillbaka. (Fast ja, hur många gånger har man inte bytt ut den där uppodlade solrosplantan ifrån förskolan till en ”ica-maxi-variant” i full blom för att rädda sitt eget skinn?

(Mee)kattungarna trivs lika bra som matte hemma på Furet och nu ska det bara njutas – hela långa helgen! Hör ni ryktas om en strandad val på Östra Stranden i helgen så är det bara jag som ska ta premiärdoppet! Wish me luck?

over and out.