Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Per Kågström: KRÖNIKA: Vårprojekt: efterlängtad sol och whiskey

Våren är ju ”Projektens” stora tid. Alla fylls med ny energi och tar tag i en massa saker som man skjutit fram under höst och vinter. Jag inser att timmarna inte riktigt räcker till för alla projekt jag vill hinna med. Jag kom på att jag skulle bygga en liten uteplats så jag och Micke började röja för detta.

Samtidigt kom jag på att jag skulle riva ut ett gammalt badrum i källaren, städa garaget, klippa alla fruktträd, köra till tippen med gammalt skit och tapetsera om i köket. Allt detta med årets influensa (och lunginflammation) i kroppen. Och ja, så började jag ju jobba ute på fina Wapnö också. Det är mycket nu. Men yeyh för vårväder och sol. Äntligen!

I dag fick jag äntligen hem barnen och vi laddar för en helg med en massa mys i soffan, cykelturer och ett besök på Skånes Djurpark. Alice ska ha en kompis med sig hem på övernattning och på lördag förmiddag ska tjejerna gå på stan själv. Jag föreslog att vi skulle göra det tillsammans men nu är jag tydligen den ”pinsamma” föräldern som man helst inte vill ha med sig. Vad hände där?! När blev hon så stor att hon insåg detta?

Från att man varit den som ska hålla handen, kramas, stanna kvar på skolan och helst inte gå hem på hela dagen har man blivit den som helst ska sitta kvar i bilen när man lämnar på morgonen. Är det morgongympa på skolgården och jag börjar digga lite till musiken får jag höra ”Du förstör mitt liv mamma!”, haha. Tack gode gud för lillebror som räddar upp mitt ego med ett ”Men mamma! JAG vill i alla fall vara med dig!! JAG skäms i alla fall inte över dig mamma!” Tack Elton. Dubbel veckopeng till dig då.

Våra kattungar Whiskey och Baileys har nu blivit utekatter och har därmed bekantat sig med grannens katter och detta fungerar riktigt bra. Jag förväntade mig världens krig på gatan över revir men de blir lika välkomnade som jag blivit här på Furet.

Att jag står på trappen på kvällarna och vrålar efter alkohol kan kanske misstolkas av en del på gatan men jag bjuder på det. Men ja, med tanke på alla projekt jag har igång – i kombination med nytt jobb och ”ensam mamma-livet” med lämningar och hämtningar, fotbollsträningar, kalas, gymnastik och läxläsning så är det ju inte konstigt att man behöver en Whiskey då och då. Och en Baileys.

Over and out.

Malin Meekatt Birgersson