Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Malin Meekatt Birgersson: KRÖNIKA: Sangria, slajm och den traditionella nakenchocken

Åk till Spanien, det är varmt… sa de. Vi åkte till Spanien, jag gick i jeans, fodrade stövlar och jacka och ändå frös jag arslet av mig. Två utav fem dagar hade vi sol men den ena dagen blåste det nästan storm och den andra dagen gick vi vilse i Barcelona city och kom inte ut förrän solen gått ner typ, haha.

Följ Meekatts blogg här!

Några timmar vid poolen fick vi till men annars kan vi nog inte kalla det en ”solsemester” direkt. Men YEYH för en semestervecka och ett break ifrån vardagen, litervis med sangria, fina strandpromenader i Salou, Tapas, besök på Camp Nou och tonårshångel i Barcelona. Sämre kan man ju verkligen ha det!

Barcelona är en ganska hektisk stad med en massa trafik, människor och puls. Restauranger och tapasställen överallt fyllda med glada spanjorer som äter, dricker, röker och pratar i timme efter timme. Vi svenskar är lite mer effektiva när vi äter. Vi går in, beställer dricka och mat på samma gång, kastar i oss maten jättefort, får matkoma, betalar och går ut. Tadaaa!? Jag gissar att man hinner med tre svenska ”standardmiddagar” under en spansk förrätt? Varför lär man sig aldrig? Varje morgon sa jag ”Nu ska jag njuta av hotellfrukosten LÄNGE” och fyra minuter senare sitter jag där med kramp i magen och rapar wienerbröd. Sån é jag.

Nu bodde vi dessutom på ett hotell som hade ett ”dessertbord” med 20 olika kakor/bakelser – TILL FRUKOST. Det går ju liksom inte att hejda sig där. Min inre Anna Skipper får totalt blackout och min inre Bert Karlsson hoppar jämfota av lycka. Jag. Älskar. Socker. Tur att vi gick vilse emellanåt och kompenserade sockerintaget med långa promenader.

När jag kom hem möttes jag av två glada barn och Elton somnade med sin nya coola fotboll i famnen. En fotboll med autografer ifrån hela FC Barcelona slår till och med det spanska slajmet jag jagade som en galning efter. Alice hade bara en önskan när jag åkte och det var det där jäkla slajmet. Trenden tycks aldrig lägga sig och jag kände mig som en fullständig idiot när jag försökte förklara att ”My ninjos leker med slajm in Sweden” samtidigt som jag försökte visa med händerna vad jag ville köpa. Men till slut fick jag napp och min nya fina matta har därmed fått en ny svart fettig fläck som en liten extra souvenir ifrån Spanienresan. Tack Alice.

Med mig hem fick jag också en grästuva ifrån Camp Nou som ska bli en julklapp till min fotbollstokiga gudson. Tänk att man kan plocka lite gräs, slänga in i en kula och sälja för 15 euro. Hur sjukt är inte det? Man kan ju näsan tro att det var rökbart gräs man köpt med tanke på priset. Undrar om man kan göra business på det här hemma med? En bit av Meekatts gräsmatta – 100 spänn. (Klipp gärna själv, handjagaren står i garaget!)

Lika blek som förut men nöjd med mysiga dagar i Spanien kan jag konstatera att kärleken överlevde även på bortaplan. Han har ju ett tålamod större än 16 förskolepedagoger tillsammans och det är ju tur när man ska hänga med i mina svängar. Ena stunden är jag mätt och glad. Nästa sekund är jag vrålhungrig och aggressiv. Sen fryser jag för att plötsligt drabbas av värmeslag, får ont i fötterna, längtar efter barnen, gråter en skvätt och lyckas ta sönder min telefon så att den måste fabriksåterställas och deppar ihop över alla förlorade bilder. Men sen gör jag bomben naken i poolen (tradition som inte får brytas), dricker sangria och är på topp igen. Heja mig och mina humörsvängningar? Eller heja Micke…ju.

Grattis alla pappor i helgen! Mer slipsar och bakelser åt folket!

Over and out.