Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Malin Meekatt Birgersson: KRÖNIKA: Om kycklingben, kobajs och sockerabstinens

”Vad var det för mat i skolan i dag Elton?” Den klassiska frågan i bilen på vägen hem ifrån Mellbystrandsskolan till Halmstad på eftermiddagarna. Inga konstigheter alls. Elton ler brett och säger ”KYCKLING! JAG TOG HEM BENET!” och håller stolt upp lårbenet ifrån dagens lunch i skolan. Inga konstigheter alls, haha. Sån é han.

I natt har kycklingbenet stått i ett glas med vatten och diskmedel och jag vet inte om det var för att det skulle bli rent eller för att Elton hoppades att ”Kycklingfén” skulle komma och hämta det i utbyte mot en guldpeng. Jag valde dock att inte leka Kycklingfé här hemma i natt. Det kan ju bli konstigt om man börjar belöna likdelar liksom. Mammamaffian påstår ju att alla barn som får socker och färdigköpta pannkakor blir massmördare men här känner till och med jag att man är ute på lite farlig mark…

I veckan som gått har jag varit ”barnfri” så när som på de drygt 800 glada barnen som besökte oss här på gården. Jag jobbar ju numera på Wapnö och under två regniga dagar vällde det in busslast efter busslast med nyfikna barn som snabbt konstaterade att ”det luktar kobajs på ditt jobb!!” och klargjorde att ”Man kan använda mjölken till både glass, filmjölk och ”Aijrisch kåffi!”. Underbart! Äntligen samtal på min nivå, haha. Och ja, det luktar kobajs här men jag hör mig själv svara ”Här älskar vi kobajs för utan bajset kan ju inget växa!” Vafan?! Sen när blev jag kobajspedagog?! Heja mig!

Förutom att utmana mig själv med nytt jobb och nya dofter har jag även tagit det korkade beslutet att återigen utmana mig med sockerfria vardagar. Jag överväger dock nu att överklaga mitt eget beslut för så här i efterhand vet jag inte riktigt om det var så bra för mig. Huvudvärk, trötthet och irritation i en hel vecka. Det är det ju liksom inte värt. Speciellt för min omgivning. Inget vin. Inget fika på jobbet och ingen choklad. Jag kom på mig själv i går kväll med att stå på en stol och leta efter gammalt påskgodis längst in i skafferiet. Och det är ju inte ens gott!? Som tur var hittade jag inget och stillade slutligen min hunger med äcklig gröt. Yeyh…

Nu ser vi fram emot en härlig långhelg med skönsång ifrån manskören (?), Valborgsbrasa och grillning. Och så ska vi självklart titta på en massa lyckliga kossor som ska släppas ut på sommarbete. För er som inte orkar ta er ut på landet för att titta på kor så kan jag tipsa om att jag ska släppa ut mig själv i stan i helgen. Det blir antagligen Hemmakväll och frosseri i Geisha och jag kan garantera att mitt lyckorus kommer överträffa alla kossors känsla på tisdag. //Mamma Mu. Med sockerabstinens.