Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Malin Meekatt Birgersson: KRÖNIKA: Om Ernst, nakenheten och studenterna!

Följ Meekatts blogg här!

Så var det tydligen höst igen då? Någon sa att ”sommaren är den kortaste dagen på året” och det var tydligen rätt. Kom igen nu solen – vi behöver dig!

Planerna ändrades lite för mig i sista stund här och i stället för en lägenhet i stan blev det ett fint litet hus på Furet. Jag och barnen landar där i augusti och vi längtar massor alla tre!

Lycka är att få ett eget litet hus att rå om och bo in sig i, ett kvarter som ungarna kan cykla runt och kompisar att sparka boll med. Nu fick vi ju dessutom lyxen med en egen trädgård, så nu slipper Halmstadborna se mig ligga halvnaken i en brassestol på Brogatan när jag försöker jobba på sommarbrännan.

Elton är supertaggad och ska tydligen dra i gång en stor odling. Han ska förvandlas till Ernst och odla allt ifrån tomater och gurka till ”asastora gula blommor”. May the force be with me och mina totalt ogröna fingrar. Räcker det inte med den där ömtåliga lilla plantan som dagis envisats med att skicka hem i alla år? Man svettas bara man ser krukan i facket och tänker ”Överlev åtminstone bilfärden hem, blomjäkel!”

Elton har fyllt sex år och är numera en stor kille. Mycket händer i huvudet på en sexåring och nivån sjunker lite för varje dag. Just nu är det stående teman i form av kiss, bajs och naket. Då är det såklart extra värdefullt att ha en allra bästa vän som är exakt lika gammal, av motsatt kön och precis lika tramsig som en själv. Elton och hans älskade Olivia kommer hålla ihop tills de är hundra år. Lite charmigt kan man tycka. Dock inte lika charmigt när man står utanför toalettdörren och vrålar ”Kom UT nu! Klä PÅ er! Man SKA inte kissa samtidigt!”, haha. Om man trodde att det var jobbigt med bebisar så är det inget emot nyfikna sexåringar.

På tal om nyfikenhet och pinsamheter så är det ju studenttider. Under fredagen springer en massa lyckliga unga människor ut i Halmstad och firar sin stora dag. Bästa dagen! Tänk om man kunde få göra om den? Hoppas alla studenter får en fantastisk dag med ingen (eller lagom!) berusning, bonusföräldrar och moderna familjer som uppförde sig och att det blir ett minne för livet! Nu kan ni stressade föräldrar andas ut. You did it! Ta ned det stulna björkriset, drick upp resterna av cavan, bjud grannarna på smörgåstårtan – och skulle det av någon konstig anledning finnas kvar rester av en smarrig chokladtårta kan ni alltid höra av er till mig. Jag hjälper gärna till!

Over and out.