Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

KRÖNIKA: Om en underbar midsommar och en märklig kväll

Midsommar spenderades i Stockholms skärgård och jag hade det nästan oförskämt bra.

Det kändes lite som att jag blivit inkastad i en film och allting var sådär äckligt perfekt med glada härliga människor, sol, mat på bryggan, dragspelsmusik, dans runt midsommarstången, sill och snaps och skratt tills långt in på natten.

I vanliga fall brukar jag stressa med midsommarkransar till barnen och ha ångest över dukning och väder. Men här satt jag på en brygga i lugn och ro med fötterna i vattnet och en kall öl i handen. Ibland är livet bra härligt. Ja, det blev kanske lite många snapsar och ja – jag fick kräkas i skogen på morgonen, hade ångest över ”moment utedass” i tre dagar och jag kom i mål med både jeansen och trosorna nere i knävecket när vi körde ”hoppa säck” – men i övrigt tror jag att jag skötte mig ganska bra i det nya sällskapet. Heja mig va?!

Det är ju inte bara skärgården som levererat utan även fina Halmstad. Tall Ships Races impade både på mig och barnen och trots att vädret inte var riktigt på vår sida så hann vi med en massa roligt. Barnen fick se både Hasse Andersson och Hovet, de fick uppleva en eldshow, åka karuseller, äta en massa skräpmat och hälsa på lite glada bloggläsare. Ganska fantastiskt att allt det här var gratis för oss besökare. Bra där Halmstad!

Nu ska bara Halmstad förstå att den där härliga uteserveringen nere i hamnen, alla matvagnar och musiken borde finnas på plats hela juli månad så att Halmstad kunde få leva upp till sitt fina rykte som en fantastisk sommarstad – istället för att koncentrera allt till Tylösand. Hamnen är ju en vacker plats och får man bara lite sol och musik så kommer både det svårflörtade Halmstadfolket och deras leenden ut. Underbart!

Om fredagen med Europe (!) var bäst så var nog lördagen konstigast. (I alla fall för mig.) Det är ju ingen hemlighet att jag har träffat en ny kärlek (yeyh!) och ni som följer mig på Facebook är lite uppdaterade här. I lördags cyklade vi ner till Tall Ships-området och satte oss i solen med kall öl och Prosecco. Inget konstigt alls. Lite konstigt är dock att vi några timmar senare sitter tillsammans men Freddy (min numera exman) och mina barn… och dricker öl... som en enda stor ”familj”. Vad fan hände här? En smula obekvämt och svettigt där en stund. Men hey – Tomten är ju far till alla barnen och allt det där.

Mitt i allt kommer en bloggläsare över och berömmer situationen och kastar sin kärlek över mig. Här såg jag att Freddy tacksamt lämnade över stafettpinnen till han som numera får stå ut med offentligheten, haha. Välkommen till mitt liv! Här får man kramar, kärleksförklaringar, telefonnummer, hemligheter och gratis Jägermeister! För sån é ju jag.

Och ja – alla har vi ju ett tidigare liv och en tidigare kärlek. Och på tal om Tomten som är far till alla barnen så avslutades kvällen med för många Gajolshots och en vinglig cykeltur med nya kärlekens exfru på pakethållaren hem. Konstigare kan nog inte en kväll bli. Men knappast roligare heller.

Over and out.

MEST LÄST