Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Malin Meekatt Birgersson: KRÖNIKA: Om aprilväder, slajm, kärlek och jakt på formen

Följ Meekatts blogg här!

Mössa på – mössa av. Bikini på – bikini av. Golfväder. Snöstorm. Vad händer?! April fortsätter att leverera väder likt ett stort skämt och jag står lika förvirrad i hallen varje morgon. Ska ungarna ha vinteroverall och halsduk på eller ska de smörjas in med solskyddsfaktor 50? Ska jag skrapa rutor på bilen eller kan jag gå ut i flip-flops? Maj månad är nu mer än välkommen hit och vårvädret får gärna komma på riktigt.

Jag fortsätter ladda för ett liv som Halmstadbo och huset är fullt av flyttkartonger. Och slajm. Tillverkningen av eget slajm har tagit över hela Alices liv och mitt hus ser ut som ett sprängt bageri. Mjöl, bakpulver och skit överallt. Schampo, tvättmedel, linsvätska, raklödder och alla sorters lim fyller alla bänkytor i huset och alla bestick och köksredskap ligger i vasken. Tydligen har några snillen till ungar tillverkat eget slajm av världsklass och detta sprids nu på Youtube med större dragningskraft än presidentvalet i USA. Alla ungar håller på med det. Och vi föräldrar köper linsvätska till barn som inte ens har linser. Och lim. Litervis med dyrt lim…som ska blandas till en äcklig smet som sedan sitter fastklistrad i soffan, på mattorna och i bilen.

Jag vet inte vad som är dummast. Åtrån efter ”det perfekta slajmet” eller den här morsans usla motståndskraft till att införskaffa alla ingredienser. Men YEYH för att ungarna faktiskt gör något praktiskt och experimenterar och inte sitter klistrande vid skärmen hela dagarna. Detta väljer jag att uppmuntra (även om jag svär och skäller över kladdet och smulorna.)

Jag och bästa träningskompisen Majsan fortsätter vår tappra kamp mot tjejmilen i New York 2018 och vi är faktiskt ganska duktiga med träningen. Vi varvar trappträning på Galgberget (skjut mig) och snabba promenader runt Nissan med Geisha och Cheesecake caramel från Espresso House. Jag tycker att vi har fått till en bra balans där, haha. Heja mig?

I går gjorde jag ett tappert försök i att vara extra nyttig och gick in i köket och kombinerade ihop en bra lunch. Keso med apelsinklyftor, knäckebröd med skinka och en stor kaffe. På vägen ut i trädgården snubblande jag i trappan och tappade alltihop rakt ner i rabatten. Då återvände jag till köket och åt 100 gram Geisha och en näve tacochips i stället...ståendes i skafferiet. Men tanken var god och det är ändå den som räknas. Det har mamma sagt.

På söndag åker jag till Mallorca och resväskan är snart färdigpackad. Fem dagar ska förhoppningsvis fyllas med en massa sol och bad i kombination med Piña Colada och skrivande. Förra året gjorde jag ju min första resa ”utan vuxen” och nu känner jag mig riktigt modig och tar i med hyrbil och allt. I can do it. Hur svårt kan det va’ liksom? Jag är ju på en ö så hur jäkla vilse kan man komma?

När jag kommer hem hoppas jag att de sista bitarna ska falla på plats så att jag och barnen kan boa in oss i fina Halmstad och börja känna att vi är hemma där. Elton (snart sex år) efterlyser coola kompisar att leka med, Alice funderar mycket över om toaletten i nya lägenheten kommer att va’ lika skön att sitta på som den hemma i huset och jag ser fram emot tidig morgonträning med Majsan, cykelavstånd till kontoret, varma sommarkvällar och kärlek…i staden med snart tre nya hjärtan! Over and out.