Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Malin Meekatt Birgersson: KRÖNIKA: Med Whiskey och Baileys får livet lite extra klös

Följ Meekatts blogg här!

Julstämningen håller i sig och nu har även grannarna fått upp sina stjärnor och stakar. Julskyltningen i stan levererade, och jag och Micke hann med både korv med bröd hos glada Rajko och Irish Coffee på Bullens uteservering. Massor med glada människor, julmusik, engagerade UF:are, värmelampor och go’dricka. Heja Halmstad, säger jag som försöker konvertera ifrån Grinchen till Tomtemor det här året. I can do it. Det är bara jultröjan som fattas.

Under veckan har jag hunnit med att få punktering på bilen, åkt bärgningsbil (en jäkligt dyr taxiresa), gjort en mammografi, ridit islandshäst, ätit osunda mängder julskinka och spanat in Skånes mest julpyntade hus i Billesholm. Tiotusentals lampor i alla färger som blinkar hysteriskt – synkade med julmusik på egen radiofrekvens! Bättre kan det väl knappast bli!?

Hemma på Videvägen är förberedelserna i full gång både inför julen och inför helgens stora (!) händelse. Vår lilla familj ska bli större. Och nej, jag är inte gravid utan två små söta (mee)kattungar flyttar in till oss. Hej då min fina nya soffa och hej då min fina nya säng som med stor sannolikhet kommer att få agera klöspelare framöver. Planen är att våra små bebisar ska bo på kontoret inledningsvis men vi får väl se hur många sekunder det här mammahjärtat kan hålla den regeln vid liv, haha. Alla tänkbara tillbehör, möbler och leksaker är inhandlade och vi är taggade för att anta utmaningen.

Det är lite som att vänta bebis. Man tror att man behöver en massa dyra coola grejor som aldrig kommer att bli använda. Vi har köpt kattsängar. Sängar. Till katterna. En idiot kan ju räkna ut att katterna kommer att hoppa ner i första bästa kartong eller papplåda och totalt dissa våra fina sängar. Vi har även köpt små skyltar med deras namn på att hänga över matskålarna. Ja, för katterna kan ju såklart läsa också. Nu fattas bara en ”Låt katten bajsa ifred!”-skylt till bajslådan.

Och ja, om grannarna hör mig stå och vråla efter sprit på trappen framöver så är det inte jag som fått ett mentalt sammanbrott (eller laddar för den där pinsamma buggkursen) utan bara jag som ropar efter våra nya familjemedlemmar – Whiskey och Baileys. Såklart.

Over and out.