Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Malin Meekatt Birgersson: KRÖNIKA: Händelserik kväll och lammkött gav påskfeeling

Följ Meekatts blogg här!

Så fort man får upp hoppet om våren så vaknar man till ett vitt Halmstad. Men lika bra är väl det – nu är det ju äntligen dags för årets första julbord! Yeyh!? Eller ja, vi byter ju ut julservetterna och etiketterna på musten till sådana med kycklingar på och i stället för Tomten så kommer Påskharen – men annars är det ju nästan precis som jul. Lycka för mig som ÄLSKAR julmat och skulle kunna leva på det året runt! Lika bra att spänna ut volangerna med lite Janssons frestelse och chokladtårta för som det ser ut nu kommer inte sommaren förrän till hösten i alla fall – och det där extra lagret med fett hjälper ju till att hålla värmen lite bättre.

Jag var och införskaffade lite påskpynt i dag. Tänkte att det är dags att plocka ner julstjärnorna ifrån min altan nu. Eller så pimpar jag bara dem med lite fjädrar. Elton frågade varför man hänger fjädrar i påskriset i stället för små ”Jesusar” och den frågan är ju inte så dum. Vad svarar man på det? Varför handlar påsken bara om ägg och fjädrar?

I Meekatt Casa har äggen, fjädrarna och godiset vunnit över kristendomen och trots Alice långa förklaring i bilen idag om varför vi firar påsk så blir det inga hängande ”Jesusar” i påskriset i år. Elton sammanfattade det hela med ett ”Okej. Men han levde och dog och levde igen? Och så får vi en MASSA godis? Och påsklov! Tack Jesus!!”

Förra helgen var det invigning på Halmstad Live och Stiftelsen fick hela bygget att gunga. Själv fick jag nästan cellskräck och panik bland alla människor som trängdes och jag frös som en hund. Jag var tvungen att gå vidare till både Foxen och Shotluckan för att få upp värmen igen, haha. Det funkade. Kvällen levererade allt ifrån fulla gubbar som slogs, brinnande shots, lammkött och buggande mitt på Storgatan, till årets förkylning, borttappad röst och usel taxiservice. Bra och händelserik kväll ändå och i och med lammköttet så fick man ju trots allt in lite ”påskfeeling”.

Nästa gång får det dock bli elcykel till city för på natten när stan stängde och ”Pantertanterna på Furet” skulle ta sig hem var det inte en enda taxi som ville köra oss – trots att de stod uppradade så fint vid torget. Tydligen var vår korta körning inte attraktiv nog för chaufförerna så de sa helt enkelt ”Nej” och vägrade köra hem oss.

Vi frågade om de tyckte att vi skulle gå hem ensamma genom Norre katts park men de var helt ointresserade. Vi fick alltså ställa oss 20 meter ifrån en rad med 7 taxibilar och ringa och beställa en Taxi för att få komma hem tryggt och säkert. Idioti! Jag är glad att min dotter bara är 10 år gammal och inte är ute själv på kvällarna om det är så här det fungerar när man försöker ta sig hem på ett säkert sätt!

Nu ska äggen målas, fjädrarna hängas upp, köttbullarna rullas och chokladglasyren smetas på chokladtårtan – i Jesu namn såklart. Glad Påsk på er! Ät och njut, drick med måtta och förboka skjutsen om ni ska på roligheter för nära ert eget hem i Halmstad.

Over and out.