Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Malin Meekatt: Jag flyr till skärgården i midsommar

Så var den här. Midsommarhelgen. Efterlängtad matjessill, jordgubbar, små grodor utan svansar och Hallands stärkande Fläder. Sommar!!

Glada förväntansfulla barn, överstressade jobbiga mammor som bjudit hem en massa gäster, pappor som jagar halvvissna lupiner i diket på avfarten till E 6 och en stor blomsterklädd penis i trädgården.

Och i vanlig ordning kikar vi ut genom fönstret och känner vår årliga ”Midsommarångest”. Blir det regn? Blir det sol? Blir det kallt? Och var ska alla sitta om det regnar?!

Vi köper budget-partytält för 199 kronor i hopp om att ”rädda midsommar” men skiten blåser sönder redan när vi försöker bygga ihop det. Men sen blir det lite sol i alla fall och vi svor och stressade i onödan. Förhoppningsvis i alla fall! Heja den svenska sommaren!

Jag överger Halmstad och vårt firande på Wapnö Slott för 4 dagar i Stockholms skärgård så jag hoppas verkligen på sol och båtväder.

Det är ju något speciellt med skärgården på Midsommar. Jag gjorde debut här uppe förra sommaren och blev lite förälskad. Då var det dock strålande sol och lugnt på vattnet.

Det här med att det ”inte finns något dåligt väder, bara dåliga kläder” köper inte jag. Nu har jag packat ner nästan ALLA mina kläder – inklusive vinterjacka, regnjacka och Meekattmössan. May the force be with me.

Det finns inte en penis i världen som kan rädda upp regn och storm när man ska åka båt. Inte ens en blomsterklädd.

Veckan som varit har ägnats åt jobb och planering. Wapnö har blivit lite av min nya livsstil och gänget där har blivit som en familj.

Så det bär emot lite att inte vara på plats nu när Halmstad med omnejd anfaller slottet för tramsig dans runt stången, god öl och firande. Dessutom vankas det stort bröllop i helgen. Och lyxigt Afternoon Tea!

Men som sagt – vad är väl en bal på slottet? När man kan sitta på en brygga i skärgården med en kall öl i handen, tårna i vattnet och ha jobbet 60 mil bort. Det är nog precis vad jag behöver.

Drick med måtta(!), gör blomsterkransar och dansa runt stången med era barn och ha en härlig Midsommarhelg! ”Var försiktig med dillen, man kan bli sjuk av den!” tipsade en klok man. Jag ska tänka på det, haha.

over and out.