Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Cecilia Werner: En vanlig dag med en doktor och zombies

Återbesök hos plastikkirurgen.

Tre stygn knipsades bort och av min svulst vid ögat återstår bara ett diskret ärr. Mina barn hävdar nu att jag för alltid givit dem ett skevt utseendeideal, eftersom jag tagit bort en knöl som var så liten att de aldrig la märke till den.

Bah! Säger jag bara. Som om de skulle märka nånting hos mig!

Men i alla  fall. Att sitta i väntrummet på en sådan klinik framkallar ett visst beteende. Det går nämligen inte att låta bli att titta på de andra personerna och undra: Varför är de här?

Ska de operera näsan? Laserslipa hyn? Ta bort det där födelsemärket på hakan?

Jag betraktade mina medpatienter så diskret jag kunde, två kvinnor och en man. De såg fullständigt normala och fina ut alla tre.

Och förmodligen satt de och smygtittade på mig och tänkte samma sak.

Märkligt.

Väl hemma fortsatte dagen med en påminnelse från Transportstyrelsen om obetald trängselskatt.

Min skatt på 24 kronor hade växt till 524 kronor. Ett nätt påslag med 2 000 procent.

Jag kände hur anarkisten inom mig – som, måste jag tillägga, i vanliga fall är försvinnande liten, jag tror verkligen på lag och ordning – växte sig stark. Jag ville skrika och kasta tegelstenar och helst mörda någon.

I stället googlade jag ”ocker” och lärde mig att den som utnyttjar någons trångmål, oförstånd, lättsinne eller beroendeställning till att bereda sig förmån, som står i uppenbart missförhållande till vederlaget eller för vilken vederlag inte skall utgå, döms för ocker till böter eller fängelse i högst två år.

Notera gärna orden ”beroendeställning” och ”uppenbart missförhållande till vederlaget.”

Jaja. Det var bara att knyta handen i fickan och avsluta dagen på ett bra sätt: ett biobesök och filmen med den osannolika titeln ”Pride and Prejudice och Zombies”.

Som väninnan sa: ”Jag gillar Jane Austen-filmer och jag gillar Zombie-filmer – vad kan gå fel, liksom?”

Det gjorde det inte heller, det var extremt underhållande. Med citat som ”Det är en allmänt erkänd sanning att en zombie som åtnjutit hjärna kommer att vilja ha mer hjärna” var det bara att falla i farstun.

Zombies. Jag vet faktiskt ett ställe där de skulle kunna festa obehindrat på hjärnor för min del! Jag säger det inte högt med det börjar på ”transport” och slutar på ”styrelsen”.