Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Den lilla gäststugan är min favorit. Bild: Cicki Gustafsson
Den lilla gäststugan är min favorit. Bild: Cicki Gustafsson

Cicki Gustafsson: Åh, att få bli hejdlöst förälskad och ge efter för sin passion!

För sex år sedan blev jag handlöst förälskad. Det var rena vansinnet – men med facit i hand gjorde jag helt rätt som följde min passion.

Innan kärleken slog till var Google till stor hjälp i mitt sökande. Jag hade helgträffar på olika ställen längs västkusten, men alltid var det något som skavde. I Mästocka utanför Laholm inledde jag faktiskt en affär, men blev brädad av en rik danska. Och tur var väl det, för den som skulle få mig fullständigt på fall väntade runt knuten...

Sommarstugan det handlar såg inte mycket ut för världen. Taket bågnade, rödfärgen flagnade och gräset var så högt att det inte syntes att det fanns ett äppelträd i trädgården. Men vad gjorde det? Solen var på ett strålande humör och naturen visade upp sig från sin skönaste sida. Havet glittrade, läget var en dröm och vi föll som furor, både jag och maken, även om vi aldrig tidigare satt vår fot på denna halländska plats. Trots besiktningsmannens långa protokoll och säljarens vägran att pruta gav vi mäklaren ett rungande ”ja”.

Det är tur att kärleken är blind. För utan förälskelsens rus hade vi kanske ångrat oss både en och två gånger det första året. Till exempel den lilla detaljen att huset ligger på en ö utan förbindelse med fastlandet – och att ingen av oss kunde köra båt. Eller att bryggan hade blåst bort när vi äntligen kom fram på vår jungfrutur. Varenda renoveringsbräda, varenda gipsskiva och varenda takpanna (fyra ton) har fått fraktas över havet. Men det kvittar liksom när hjärtat håller samma rytm som en kärlekssång.

I dag är vårt lilla hus väckt ur sin Törnrosasömn. Det finns fortfarande mängder av projekt att ta itu med, men oftast njuter vi bara av att vara mitt i naturen. Mycket har vi fått på köpet: Havets skiftningar, vitsipporna om våren och härliga grannar. Det sistnämnda går ju inte att välja, men åh, vilken bonus det är!

Vår stuga är fortfarande ett enkelt ställe dit dricksvattnet måste fraktas från fastlandet. Badrummet är ett utedass (om än 2.0). Men för oss är den en dröm. Och den viktigaste delen av drömmen är att vi vågade förverkliga den.

Så jag håller tummarna för er – och enligt mäklarna är ni många – som letar fritidshus i år. Håll hjärnan kall – men låt hjärtat vara med och fatta beslutet. Slitjobbet blir så mycket lättare när man ser allt i ett rosa skimmer.