Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

KRÖNIKA: Febrig rapport från sjukstugan på Videvägen

”Hur mycket snor kan egentligen en tioåring producera?”

Följ Meekatts blogg här

Ja, det har ju kommit ett par bakslag vädermässigt men i dag skiner i alla fall solen och våren lägger sig som bomull över fina Halmstad. Åh, vad vi behöver detta nu! Eller ja, i alla fall jag. Jag sitter här på Furet med två sjuka barn som fått influensan och detta är värre än den värsta ”Mancold” jag någonsin skådat. Elton, 6 år gammal har redan bemästrat titeln ”årets hypokondriker” och inte nog med att han faktiskt ÄR sjuk – han ska dessutom lägga till lite egna diagnoser som ”växelvärk” och ”brutet knä” och släpar sig fram längs golvet emellanåt. Lite som en scen ur en dålig skräckfilm när mördaren fått en kniv i benet men envist fortsätter att asa sig fram efter sina offer. Ja, förutom när han glömmer bort det förstås. Eller när jag ropar att det finns glass i köket. Då går han precis som vanligt. Sån é han. 

Båda barnen har haft över 39 graders feber hela veckan, de hostar sig igenom nätterna och på dagarna springer jag skytteltrafik mellan köket och soffan och servar med varm mjölk, Ipren, kallt vatten och snorpapper. Man kommer på sig själv att tänka tankar som ”Hur mycket snor kan egentligen en tioåring producera?”, ”Hur många mil kan man springa inomhus på en dag?” och ”Vad kostar en enkel biljett till Maldiverna?” 
Men nu hoppas jag att det vänder snart! I dag ska vi tvinga ut oss i solen och chocka kroppen med frisk luft. Heja oss! 

Förra veckan hade jag deadline på mitt nya manus till Norge och det var en STOR lättnad att klicka på ”skicka”. Äntligen är uppföljaren av ”Bajsboken” klar och jag kan andas ut. Nu är manuset skickat för översättning och om ett par månader drar det igång med bokrelease och mediacirkus i Norge igen. Yeyh! Den här gången är jag lite mer förberedd på vad som ska ske och kommer inte sitta som ett fån i morgonsoffan, haha. Förhoppningsvis kommer jag även att få ut boken här i Sverige också till sommaren. 

Meekattungarna fortsätter växa och i går var en stor dag då de för första gången släpptes ut i det fria här på Videvägen. De var inte lika kaxiga utomhus, haha. Men ja, de sista veckorna har katterna kostat mig mer än vad jag räknat på att de skulle kosta under ett helt år (i form av sönderslagna krukor, ljusstakar, lampor och blommor) så nu var det liksom dags. Den här kattmammans tålamod är slut. Och förrådet med krukor är också slut.

Njut av våren! I morgon är det kanske vinter igen! 

Over and out.