Jenny Dahlberg jobbar som modell – och med hundar & hälsa

Jenny Dahlberg kallar sig själv försiktig och eftertänksam. Men hon kastar sig trots det ut i okända vatten. Hon har startat eget företag, hon modellar och hon utbildar sig just nu till hundinstruktör.

ANNONS
LocationHalmstad||

Jenny Dahlberg är å ena sidan konstnär, å andra sidan konsult. Å ena sidan lugn, å andra sidan energisk.

– Jag betraktar mig själv som försiktig och eftertänksam. Och inuti kan jag ofta känna mig osäker, men samtidigt vågar jag utmana mig själv. När jag känner att något är rätt, då får jag ett väldigt starkt driv.

Hundglädje och thaiboxning

Efter att ha åkt slädhund och blivit biten av hundglädje har hon nu börjat utbilda sig till hundinstruktör. Hon har dessutom varit en riktig thaiboxningsentusiast.

Men det är inte bara på fritiden hon kastar sig ut och provar nytt. Hennes yrkesliv har kantats av ständigt nya lärdomar och utmaningar. Ett första sådant exempel dök upp när hennes syster, som är utbildad skådespelerska, frågade om inte Jenny kunde hoppa in när det plötsligt uppstod en lucka i den föreställning hon åkte runt och spelade för barn runt om i Sverige. Jenny tackade ganska snabbt ja, fick en introduktion och kastade sig sedan in i projektet.

ANNONS

Efter en tids turnerande tog hon det hela ett ganska stort steg vidare. Hon startade ett eget produktionsbolag som turnerade Sverige runt ett antal gånger.

– Det var så roligt!

Några år senare startade hennes syster Form, en gym- och friskvårdsanläggning med personlig touch i Halmstad. Jenny Dahlberg började jobba på en rad olika positioner i företaget. Hon utbildade sig bland annat till instruktör och hälsokonsult, och så småningom hjälpte hon klienter att ändra inriktning i livet.

– Vi arbetade med ett program som bland annat ger klienterna verktyg för att sätta mål, förändra sina vanor och göra en livsstilsförändring och kunna gå ned i vikt.

Erbjöd sina tjänster

Det var ett arbete Jenny älskade, inte minst för att det gav så mycket energi tillbaka att se kunderna lyckas med sina föresatser. Efter ett antal år sålde hennes syster anläggningen till Nordic Wellness, och när villkoren för Jennys arbete förändrades valde hon att höra av sig till det företag som haft de program hon arbetat med, för att erbjuda sin kompetens till dem.

– De var i en omstruktureringsfas där de behövde minska antalet anställda. Men jag sade att jag ändå trodde att de behövde mig.

Att hon från början fick nej bekymrade henne inte. I stället fortsatte hon att på olika sätt övertyga företaget om att hon och hennes kompetens var precis det de behövde. Och till sist lyckades hon.

ANNONS

– Så blev det, och i dag är jag en av de drivande i företaget som nu utökar sin verksamhet. Jag sitter i ledningsgruppen och jag arbetar som konsult åt de företag som köper in våra program.

Kanske en kedja i framtiden

Men det är inte det enda. Jenny har dessutom startat ett eget så kallat boutiquegym i Halmstad. Ett litet gym utan särskilt mycket utrustning där hon tar emot små grupper och via sin kompanjon guidar dem i deras träning och i deras livsmål.

– Ännu vet jag inte riktigt vad jag ska göra av det. Kanske blir det bara det här gymmet, kanske utvecklar jag det och skapar en kedja. Vi får se, det beror på vad jag tycker känns kul framöver, säger Jenny Dahlberg.

Om de inte vill ha en mage som har fött två barn så vill de inte, mer komplicerat än så är det inte.

En annan grej hon pysslar med lite då och då är som sagt modellande. En syssla hon ser precis som vilken annan syssla som helst. Att utseende och vikthets ofta står i fokus brukar hon inte tänka så mycket på. Eftersom hon själv som hon säger ”inte är den där modellen på 1,80 som går på catwalken” så har hon inte sett baksidorna av branschen. Hon säger att hon ser ut som hon gör, och tänker inte på något vis förändra sig för att passa in.

ANNONS

– Om de inte vill ha en mage som har fött två barn så vill de inte, mer komplicerat än så är det inte.

Viktigt att bli älskad för den man är

Och när det gäller pratet om vikthets och utseendefixering tycker hon att det förstås är sorgligt om och när det är så. Men samtidigt menar hon att man måste skapa individer som står tillräckligt stadigt för att å ena sidan se igenom och förstå att de bilder man ser på tv, tidningar och i sociala medier inte är verkligheten, och å andra sidan faktiskt inte låter det man ser komma åt en.

Att hon själv känner sig grundad och nöjd med den hon är och det hon blivit tackar hon sina föräldrar för.

– Jag tror allt handlar om att bli älskad för den man är. Känner man det, då behöver inte det andra bli så viktigt.

Jenny Dahlberg.
Jenny Dahlberg. Bild: Johan Persson

Jenny Erika Dahlberg

Ålder: 46 år.

Bor: Halmstad.

Familj: Thea 18 år, Alice 16 år och hunden Sundance Kid, en alaskan malamute.

Yrke: Operational manager och businesscoach på Benchmark Group Scandinavia AB i Västerås, fotomodell, egen företagare.

Gör på fritiden: ”Umgås med familj, släkt, vänner. Tränar på VISTA Health Studio. Går yrkesutbildning till hundinstruktör. Solar och badar i min strandstuga. Rider på islandshäst när jag får möjlighet och går gärna på långa vandringar i fin natur!”

ANNONS