Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kändisar. Canita Dagård är inte bara ett välbekant ansikte, utan har också en röst som många hallänningar har hört. Otaliga är de intervjuer hon har gjort med kändisar, såsom Ingemar Stenmark, Fredrik Ljungberg, Sanna Nielsen, Bengan Johansson, Joe Labero, Per Gessle, Jill Jonsson och Charlotte Perrelli bland flera andra.

Hypereffektiva Canita Dagård är alltid i farten

Årets skönaste kvinna och årets snyggaste man. Så beskrevs paret för några år sedan. Några problem med epitetet skön eller vacker har Canita aldrig haft. Inte heller maken, intygar hon. – Det var bara inte klokt de där åren, säger hon.

På 1990-talet utsågs Canita Dagård inte bara till årets skönaste, blev Fröken Halland och därmed Fröken Sverige-finalist. Hon var också fotomodell i Paris för de kända märkena Kenzo och Aubade, och gjorde lokala radio- och tv-inslag. Vid hennes sida fanns friidrottsstjärnan som utsågs till årets snyggaste och årets sexigaste och dessutom hade årets frisyr de åren.

Canita träffade Henrik i Paris när hon var 20 år och jobbade som au pair. Vid samma tidpunkt upptäcktes hon på gatan av en modefotograf, vilket kom att innebära flera modelljobb följande år. Hon kom in i en värld med kändisar inom film, musik och idrott, som många unga tjejer traktar efter, men inte Canita.

– Det var jättekul, men jag har svårt att imponeras av människor bara för att de är kända.

Canita har alltid bemött människor lika oavsett yrke, liv eller karriär. Den inställningen har hon nytta av i sitt nuvarande jobb på lokal-tv för Zvision där hon intervjuar både kända och okända i idrotts- och showbusiness, näringslivet och till och med kungahuset.

– Jag har intervjuat både kungen och drottningen, prinsessan Madeleine och prins Carl-Philip. Det är bara ”Vickan” som fattas.

Hon var ytterst nära att prata i telefon med prins Daniel vid ett tillfälle när han ringde hem till bostaden. Canita hörde telefonen ringa, kände inte igen numret och utgick från att det var till Henrik, som hon bad ta luren.

– Det retar mig än i dag. Jag kunde i alla fall ha fått säga ”ett ögonblick”.

När vi sitter och pratar hemma hos Canita går mina tankar ofrivilligt till Ken och Barbie. Paret Dagård är precis lika vackra och framgångsrika. De har dessutom fått två kopior av sig själva, tvillingparet Cajsa och Charlie som i dag är nio år.

– Det är så lustigt, Charlie ser exakt ut som Henrik när han var liten och Cajsa liknar mig på pricken.

Canita stannade fyra år i Paris innan hon och Henrik bestämde sig för Sverige. Efter en kort sejour i Malmö, där Henrik slog igenom med dunder och brak som tiokampare i friidrott, återvände de till uppväxtstaden Halmstad.

– Vi syntes överallt, i tv och i tidningar. Alla slet i Henrik, ingen brydde sig om mig, säger hon och skrattar.

1996 fick Canita en finalplats i Fröken Sverige-tävlingen. Vann gjorde Annika Duckmark. Kandidaterna träffas fortfarande. Närmast handlar det om 15-årsjubiléet som Canita ska hålla i och planerar förlägga till Tylösand i sommar.

Canita som alltid varit duktig, inte minst på Sannarpsgymnasiets naturprogram där hon blev klassetta ett år, ville skaffa sig en utbildning. Men varken barnläkare eller systemvetare hägrade längre. Det lutade åt medier eftersom hon redan var inne i radio- och tv-branschen. Det blev journalistik på Båstadakademin där hon kom att jobba med sommarradio ett par säsonger.

– Jag älskar att intervjua och prata med olika människor.

Canita började på Zvisions lokal-tv för sex år sedan. Då hade hon också hunnit med ett par år på Sveriges Radio Blekinge. I dag varvar hon tv med att vara konferencier, moderator och ta uppdrag för Sweden models. Utöver det är hon ordförande i marknadsföreningen i Halmstad och förbereder för fullt det halländska näringslivets första frukostklubbsmöte i mars. Att vara mamma är inget hinder. Ett pusslande blir det dock, men Canita älskar effektivitet.

– Livet blir mycket lättare om man är effektiv.