Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Föreningar

IOGT-NTO Ådalen har haft möte i föreningslokalen där ordföranden Ulf Johansson hälsade välkommen till allsång.

Åke Karlsson spelade dragspel och sjöng samt ledde allsången med många fina gamla klassiker.

Ordföranden informerade om nästa möte och övriga aktiviteter.

SPF Söndrumsvännerna har haft månadsträff.

Ordföranden hälsade välkomna och presenterade 41 nya medlemmar samt påminde om konserten på Stora teatern och pågående biljettförsäljning. Information gavs även om den planerade resan på Göta kanal samt till Hornborgasjön. På rekommendation av förbundet fick deltagarna ta del av information om ett trygghetslarm. Hörselansvarig på SPF, Anders Idmark och audionom Barbro Frindberg, höll ett anförande om hörselvård ”Hur hör vi?” och vilka hjälpmedel som finns att tillgå. Frågor ställdes och besvarades och medlemmarna fick ta del av många goda råd att ta med sig hem.

SPF Snöstorpsveteranerna har haft månadsträff och ordföranden Ann-Margret Nilsson hälsade ett 90-tal gamla såväl som nya medlemmar välkomna.

Ordföranden informerade om kommande resor till ön Sylt, Utvandrarna och Listerlandet (fullbokad), Alsace, kurser i Skype, blomsterarrangemang, plantering i utomhuskrukor, lunchträff i slutet av mars (fullbokad), vårfest i början av maj, jazzkonsert med Stefan Ljungqvist i maj samt teaterföreställning på borggården i juli.

För uppskattad underhållning stod Två Polare med sång, gitarr- och dragspel. Träffen avslutades med att ordföranden läste en dikt.

SRF Halmstad-Hylte hade en träff på Nässjögatan i Halmstad i slutet av februari.

Lizzie Nilsson berättade om sitt kafé från starten till dagens datum.

Föreningen hade nyligen årsmöte. Kassören Birgitta Persson och Dagny Lundgren avtackades med varsin blomma efter lång och trogen tjänst i föreningen.

Styrelsen består av Hans Gard, ordförande samt ledamöterna Carina Kjelman, Annelen Nilsson, Eva Dahlberg, Pernilla Ljung, Kristina Nestrup och Elisabeth Nilsson.

SPRF avdelning 59 i Laholm har haft medlemsmöte med ett 60 tal närvarande.

De fick ta del av Ben Olanders musik-, sång- och bildvisningsprogram " Livets triumf". Hans egna sångtexter kompletterade med vackra och tänkvärda bilder framförda på ett humoristiskt och igenkännande sätt uppskattades av publiken. De fick också se och lyssna till det i Sverige rätt okända instrumentet autoharp.

Ordföranden gav information från KPR, kommande resor och övriga arrangemang inom avdelningen.

Föreningen Norden i Laholm har hållit gästabud i anknytning till Nordens dag, som firas till minne av Helsingforsavtalet 1962, det avtal som utgör grunden för de nordiska ländernas samarbete.

Ett 40-tal gäster lät sig väl smaka av menyn med rätter från Danmark, Norge, Island, Finland och Sverige.

För kvällens underhållning stod Jan Wolfhagen, välkänd illusionist och imitatör, som trixade och spexade inför en road publik.

Kvällen bjöd även på allsång och tipstävling.

Veinge hembygdsförening har haft årsmöte i Veinge by med ett 70-tal

medlemmar.

Ordföranden Siv Hjalmarsson omvaldes, likaså i styrelsen Bertil Eriksson, Majken Persson och Gert Bengtsson. Kvarstående är Kerstin O Petersson, Birgitta Tuvesson, Bertil Ryler, Lennart Karlsson och Berit Johannesson.

Till trädgårdsguppen och arbetsgruppen valdes många medlemmar att aktivt kunna ta del av arbetet i föreningen.

Lasse Johansson från Tönnersjö underhöll med dragspelsmusik och många bra tips inför våren i trädgården.

Under året som varit har en av boulebanorna lockat mycket folk, som kommit och spelat och umgåtts. Både midsommardagsfirandet och folklustspelet med ”Herberts och gänget” i augusti blev välbesökta. Trivselkvällarna på våren och hösten har varit trevliga.

Museiföreningen Najadens Vänner har haft ett välbesökt årsmöte under ordföranden John Sjölins ledning.

Mötesritual med övervägande omval av en förtroendefull styrelse. Najadens renovering och arbetsmarknadsinsats belystes av kommunens representant Bertil Nilsson, arbetsförmedlingens Roger Holm och platschefen på Rådhuskajen Jarl ”Julle” Kaczmarek som kommenterade Åke Hassbjers film om arbetsmomenten ombord.

Kranens Vänner har haft årsmöte i stuveriets matsal.

Sedvanliga mötesritualer under Gun Yströms ledning och fortsatt förtroende för styrelsen gav idel omval.

Nya broschyrer om kranens historia i bild och text togs fram lagom till Tall Ships Races. Medlemmen Lars Björk förfärdigar en modell av Malcuskranen som ska visas under sommaren tillsammans med en skärmutställning på konstsalongen i Virserum. I augusti deltar föreningen i Marinstugans öppet hus med modellen och kranhistoria. Underhållsarbete i form av målning, knacka rost och städning står på agendan.

Kvällens gästföreläsare Torgny Ahlgren berättade om Halmstad under 1950 –60-talen. Filmer med nostalgi, historiskt intressant innehåll, lockade till många kommentarer.

SPI, Sveriges pensionärers intresseparti, har haft årsmöte på Alla hjärtans hus.

Besökarna bjöds på svängig musikunderhållning av Stadsmusikanterna, ledda av kulturprofilen Sigge Ohlsson.

Årsmötesförhandlingarna ledde inte till några stora förändringar i styrelsesammansättningen. Årsmötet besöktes av SPI:s partiordförande Ingeborg Oléni.

Mötet beslutade att inrikta partiarbetet mera direkt åt de lokala seniorfrågor med tonvikt på äldrevårdens utformning både kommunalt och regionalt.