Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Föreningar

NHR Halmstad har haft årsmöte till vilket ordföranden Bengt Bengtsson hälsade 45 medlemmar välkomna till föreningshuset Villa Pollux.

Därefter hölls parentation över medlemmar som avlidit under året.

Föreningen har haft omfattande verksamhet i Villa Pollux med bland annat qi gong och en målarkurs samt föredrag och trevliga resor och fester för de 182 medlemmarna i Halmstad, Laholm och Hylte.

Till ordförande omvaldes Bengt Bengtsson. Övriga styrelseledamöter är Stefan Petzäll, Heidi Andersson, Sven Gunnar Carlsson, Sven Östergren och Hanna Dinë.

Aktivitetskommittén består av Lena Carlsson, Eva Pettersson, Kerstin Gustavsson och Gertrud Göransson. Resekommitté är Anders Lövgren och Bengt Bengtsson.

PRO Hylte har haft möte på Malmagården där ordföranden Lisa Fahlén hälsade 70-talet medlemmar välkomna.

Petra och Kate, representanter från föreningen Nysir, berättade om sitt arbete och presenterade den nya lokalen på Storgatan.

Lisa Fahlén informerade om skrivelse från samhällsbyggnadskontoret gällande projektet “Hylte utan hinder”, kommande seniormässa och årets resor.

Johnny Nennesson rapporterade från distriktsstyrelsemötet och pågående samarbete med boulesektionen om gemensam hjärtstartare.

Tuulikki Svensson informerade om kulturevenemang på biblioteket och Inger Carlsson om pågående mobilkurs.

 

SPF Gamletull har haft månadsmöte till vilket ordföranden Bodil Hammarström hälsade ett stort antal gamla och nya medlemmar välkomna.

Dagens talare, professor emeritus Rolf Ekman från Sahlgrenska akademin, berättade mycket inspirerat om hjärnan. Ny forskning visar att det är helt fel att skylla på åldern inför nya utmaningar, det är vår mentala inställning som är viktig. Konst, musik och kreativt skapande är lika viktigt för hjärnan som fysisk aktivitet är för kroppen. Och skönt att höra att man blir smartare av att använda internet!

Information gavs om konserten i maj med Stefan Ljungqvist, om Trollflöjten och Skottorps slott.

Husbilen trivselförening har haft årsmöte på Alla hjärtans hus där ordföranden Ann-Margret Winberg hälsade ett 50-tal nya och gamla medlemmar välkomna.

Thomas Gustafsson från Göteborg berättade om Malaysia och resor som han arrangerar. Det bjöds på malaysisk mat & kaffe, malaysiska sånger sjöngs av Thomas och Yen Rane. Mötet avslutade med lotteridragningar.

PRO Öster har haft månadsmöte i Martin Luthers församlingssal där cirka 60 medlemmar hälsades välkommen av ordföranden Viking Rane.

Föreningen har fått tolv nya medlemmar. En bank informerade om sin verksamhet och gav lite historik om företaget. Jörgen Hansen rekommenderade PRO-akademin som har föredrag en dag varje månad på Karl XI:s servicehus. Lennart Ljungdahl informerade om trafikkursen som är i ABF:s lokaler på Bolmengatan. Irene Andersson pratade om kommande resor och teaterbesök. Monica Hägg berättade om bronsåldern och sina böcker. Hon sjöng också egna sånger.

Drängsereds hembygdsförening har hållit årsmöte i församlingshemmet.

Styrelsen består av Inge Carlsson, Börje Bredahl, Maj-Lis Johansson, Ulla Carlsson, Britt Karlsson, Leopold Wallin, Eive Erlandsson, Kerstin Johansson och Thorbjörn Nilsson.

Föreningen har 284 medlemmar och ska under året arrangera lövräfsning, gökotta, slåtter, midsommarfest och herrarnas våffeldag.

Börje Bredahl gav en presentation av Bygdeband.

Pensionärsuniversitetet i Halmstad har haft årsmöte på Karl XI:s servicehus där ordföranden Gunnel Söderberg hälsade ett 80-tal medlemmar välkomna.

Efter förhandlingen blev det medlemskväll där Lennart Jonsson och Rigmor Wilderoth uppförde ”En timme Moberg” som blev en underhållande föreställning.

Ysby hembygdsförening har hållit årsmöte i föreningslokalen, Kyrkstallarna.

Ordföranden Sten Nilsson hälsade ett 40-tal medlemmar välkomna. Liksom förra året blev det blev omval på samtliga poster, bortsett från att Mona Nilsson avsagt sig som representant till Höksbladet. Någon ersättare för Mona kunde inte väljas på mötet.

Sten Nilsson berättade om de omfattande reparationerna på Vippentorpsstugan under år 2011 samt om planerad ombyggnad av den tillhörande jordkällaren i augusti 2012.

Sekreteraren Eva Johansson informerade om en planerad vår- eller försommarutflykt till Huseby och Råshult.

Efter mötet visades en film av Margareta Ek och Peter E Bengtsson om förberedelserna för och genomförandet av föreningens "julagille" i januari 2011.

Eketånga fritidsodlarförening har haft årsmöte på Pålsbo servicecenter med 19 närvarande medlemmar av totalt 28. Till ny ordförande valdes Karin Larsson. Med glädje konstaterades att flera nya yngre medlemmar tillkommit under det senaste året. Koloniområdet ligger vid Börgasgårdsvägen i Söndrum.

Brottsofferjouren Södra Halland har haft årsmöte i Länsförsäkringars lokaler i Halmstad.

Gun Yström, som omvaldes till ordförande, informerade om ett händelserikt 2011 i verksamheten. Hon tackade vittnesstöden och stödpersonerna för ett väl utfört arbete under året. Stödpersonerna har via polisens förmedling varit i kontakt med 407 brottsoffer och vittnesstöden har stöttat vittnen och målsägande inför rättegångar i Halmstads tingsrätt.

Information om Brottsofferjouren har lämnats i skolor, pensionärsföreningar med mera. Expeditionen finns numera på Storgatan 6 i Halmstad.

Avslutningsvis informerade kassören Ken Mathisson om hur man undviker att drabbas av skimming i bankernas uttagsautomater.